Beter na Hodgkin

Soms kom je websites tegen waarvan het zeker de moeite waard is om ze te delen. Zo ook deze: “Beter na Hogdkin”. Stukje inleiding van deze site:

Hodgkinlymfoom is een zeldzame maar goed geneesbare soort van lymfklierkanker. Door de steeds betere behandelingen genezen er steeds meer mensen van deze ziekte. Echter, deze behandelingen kunnen maanden tot jaren later problemen met de gezondheid veroorzaken, de zogenaamde late effecten…Op deze website kunt u meer informatie vinden over deze late effecten, de risico’s en mogelijkheden en tips om zelf iets te kunnen doen om deze late effecten te voorkomen of de klachten ervan te verminderen.

Best handig! www.beternahodgkin.nl

Advertentie

45 comments

 1. Net van A tot Z geboeid zitten lezen over het hoe en wat van mijn controles. Op delen herkenbaar en in ieder geval interessant! Dank Jules!

 2. hallo mijn naam is theo ik heb deze site pas van mijn radioloog door gekregen
  bij mij werd in februari hodgkin vast gesteld dat was schrikken
  in breda werd ik door de oncoloog helemaal voorgelicht over de behandeling wat betreft
  de chemo en de bestraling
  eind februari werd begonnen met de chemokuur en boven verwachting reageerde ik goed op de behandeling en de eerste kuur verliep voorspoedig ik was niet misselijk van de kuur wel de eerste week erg moe en pijn in de benen maar bleef mijn eetlust houden maar na de eerste behandeling van de tweede kuur ging het mis ik kreeg last van tintelende vingers maar dat was na een paar minuten verdwenen maar de twede dag raakte mijn rechterhand verlamd direct de docter gebeld en naar breda daar deverse onderzoeken gehad na de
  mri scan bleek ik een hele lichte herseninfarkt te hebben gehad
  toen zijn ze gestopt met chemo en eerst gaan bestralen de 15 behandelingen zijn goed gegaan je voeld daar niets van dacht ik maar het kost je lichaan toch behoorlijk veel energie toen kwam die chemo weer om de hoek en ik ben van nature best wel een optimist maar op dat moment was ik bang voor de gevolgen door de oncoloog werden extra bloedverdunners voor geschreven en daar reageerde ik goed op en de rest van de chemo is het goed gegaan wel moet ik zeggen dat ik vanaf kuur drie wel ligt misselijk was ik heb niet overgegeven maar zat er wel tegenaan ik heb 4 kuren gehad dus 8 behandelingen
  ik ben half augustus schoon verklaard en ben einde sebtember weer voorzichtig gaan werken en dat is toch redelijk goed gegaan de enedag beter als de andere
  ben nu een jaar verder en ik voel nu dat ik weer de oude ben
  achteraf is de hele kuur mij op dat ene na dan niet tegen gevallen ik heb geen haaruitval gehad wel veel spierpijn zeker de laatse twee kuren ik wil wel de oncoloog en de radioloog bedanken voor hun begeleiding en nog steeds maar ook de verpleging tijdens de chemo en de bestraling ze helpen je waar mogelijk en zijn toch vriendelijk want als je toch het bericht krijgt dat je kanker hebt stort je wereldje toch in en klamp je jezelf toch een beetje vast aan de raad en advies ven de verpleging dit is in vogelvlucht mijn verhaal wat betreft de ervaring met hodskin ik heb het verhaal van jules ook gelezen en kan me daar helemaal in vinden weet wat hij heeft meegemaakt door zijn verhaal ben ik ook mijn beleving op gaan schrijven mischien hebben anderen er iets aan ik sta nu weer midden in het leven en wens anderen die de weg van chemo nog af moeten leggen heel veel sterkte
  theo

 3. Hi Jules, Scottsdale, Arizona, USA. 3 Oktober 2012

  Hoewel een paar jaren na de start van je uitgebreide blog, wil ik je alsnog felicteren met de goede afloop en je bedanken voor je zeer gedetailleerde dokumentatie van je ervaringen.
  Ik ben een 67 jarige Nederlandse vrouw, wonende met echtgenoot sedert 18 jaar in de United States.
  3 weken geleden werd ik tot mijn schrik gediagnostiseerd ( bij toeval tijdens een controle scan van mijn nierstenen) met de klassieke Hodgkin Lymphoma, stage 3A, gestageerd na naaldbiopsie, lymphvat biopsie, CT en PET scan.
  Na een week van huilen, ongeloof en boosheid ed, hervond ik gelukkig mijn vechtlust terug en ga er nu tegenaan! I WILL SURVIVE!!!
  Gisteren ben ik aan m’n 1e ABVD kuur begonnen en het valt me niet tegen, lichte misselijkheid en wat vermoeidheid, maar ik mag niet klagen. Ik moet er nog 11!
  Ik was zo blij je blog gevonden te hebben in mijn zoeken naar ervaringen van mensen die dit meemaakten.
  Medisch gezien was ik redelijk op de hoogte, ik was een verpleegkundige in Nederland, werkte 34 jaar in ziekenhuizen, de laatste 25 jaar in het jou w.s. wel bekende St.Claraziekenhuis in Rotterdam. ( We woonden in Rotterdam en Bergambacht)
  Maar het ging mij met name over de belevenissen en het emotionele verwerken en hoewel ik hier graag woon, is de emotionele wereld van De Amerikaan toch iets anders dan die van een Europeaan.
  Ik was dus blij verrast zo een uitgebreid verslag te lezen van een Nederlander.
  De medische behandeling blijkt hetzelfde te zijn, uitgezonderd ik heb een onderhuidse zgn. Power port geinplanteerd gekregen in mijn borst, waar een naaldje ingeprikt wordt voor de chemo. Er loopt een slangetje naar mijn hals die in het grote subclavia vat ligt.
  Ideaal, alles is onderhuids en ik kan er mee zwemmen en douchen, maar misschien wordt inmiddels deze techniek in Ned. ook toegepast.
  Ik heb mijn in Nederland en Duitsland wonende kinderen ook gevraagd jouw blog te lezen om een beter begrip te krijgen van Hodgkin. Dank…..Dank….
  Ik ben ook een soort dagboek begonnen omdat ik vast wilde leggen waar, wanneer en hoe ik deze rollercoaster ride ben begonnen, maar het is voor mezelf, ik zou nooit zo uitgebreid kunnen documenteren als jij deed.
  Ik hoop ook, ondanks mijn leeftijd deze ziekte volgend jaar April overwonnen te hebben en terug te kunnen naar de job die ik de laatste 12 jaar hier deed en waar ik gek op was, stewardess voor een Amerikaanse luchtvaarmaatschappij.
  Nogmaals dank Jules voor je uitstekende dokument, ik heb er veel aan gehad en ik wens jou en je schattige gezin een lang, gezond en gelukkig leven!
  Geniet de dag!!!

  Magda Wijnveldt. Arizona, USA
  E-mail; Flyingdutchmagda@cox.net

 4. ik heb sinds een paar maanden ook opgezette klieren in mn lies, hett zijn er best veel, doen pijn als je erop drukt, het brand, en trekt door naar mijn been.. heb pfeiver gehad, en heb gelezen dat het invloed kan hebben op hodgin.. dinsdag naar de dokter.. ben echt heel nerveus, en maak me zorgen.. wat denken jullie??

  1. Hallo Cin,
   Goede beslissing om een arts te gaan zien. Het behoeft niets bijzonders te zijn, kan ook het gevolg zijn van een infektie, maar als je het al maanden hebt………
   Laat een biopsie doen. Ik wens je heel veel succes en duim voor je!

   Magda Wijnveldt, Scottsdale, Arizona, USA

  2. hallo cin dat je je zorgen maakt kan ik me voorstellen maar het kunnen ook opgezette limpfklieren zijn je weet het niet maar naar de dokter gaan is nooit verkeerd wens je veel sterkte voor dinsdag en ik hoop voor je op een goede uitslag
   theo boeijmeer geertruidenberg holland

 5. hallo theo en magda, ik heb 3 maanden terug toen ik de bloedtesten van pfijver gehad had, toen zei de dokter dat als het er na 2 maanden nog zit ik terug moets komen, hij dagt dat het dan door een infectie van de pfijver kwam, maar als het nu dus niet weg is denkt wil hij verder zoeken…pffff

  en had gelezen dat als je alcohol drinkt het meer voelt.. en dat heb ik eigelijk ook, savonds een wijn tje of 2 dan brand het goed, en trekt het helemaal door mn been heen tot in mn voeten.. doet niet heel erg pijn, maar zon raar ongaangenaam gevoel.. ( ik woon in de ardeche in frankrijk ) vandaar de wijn ;D …
  groetjes cin

  1. hoi chin die wijntjes kunnen niet zoveel kwaad hoor mits het er maar twee blijven dat de pijn doortrekt naar je onderbeen is niet zo mooi ikzelf had alleen maar een bultje in mijn lies het deed geen pijn ook niet als ik er op drukte dit is bij jou niet het geval maar ik begrijp dat je er optijd bij bent dus mischien valt het toch nog wel mee eerst maar de test van de dokter afwachten en hopelijk komt deze man met goed nieuws zal voor je duimen groeten theo

 6. Hallo allemaal,
  Fijn dat jullie je weg weten te vinden naar mijn website als het nodig is.
  @Cin: zeker goed dat je je arts raadpleegt. Laat je vooral niet met een kluitje het riet in sturen.
  Groeten, Jules

  1. Hoi Cin, dat is precies wat ik wil zeggen. Zeker huisartsen zijn er vrij makkelijk in. Wat je hebt is niet gewoon, los van wat het werkelijk is. Dus ze moeten het gewoon goed uitzoeken voor je. Succes!

 7. hallo, allemaal, net bij de dokter geweest,
  hij weet het niet maar laat me opnieuw bloedprikken, (morgen) en wil dat er een echo gemaakt word,,
  maar daar moet ik tot 26 dec opwachten, want ervoor is er geen plaats….
  en misschien een biopsie, als er wat te zien valt op de echo.. maar dat heeft hij niet opgeschreven..
  dus… nou afwachten dan maar nu…..
  groetjes cin

  1. Dat zijn goede stappen. Volgens mij zegt het protocol in NL dat je ook een thorax röntgenfoto moet laten maken. Bij hodgkin zitten er vaak kankerklieren opgehoopt achter je longen. Dat zie je op een echo niet.
   Let op dat bloedwaardes helaas niet altijd wat zeggen. Bij mij vrijwel niets in ieder geval.
   Heeft je arts ook gezegd wat hij wil doen als hij niets ziet op de echo?
   Is het je huisarts of een internist?

   1. hallo jules
    ihet is een huisarts..
    ik heb maar niet gezegt dat ik goed gegoogled heb, en eigenl van alles van hodgin op de hoogte ben,
    hij vroeg wel of ik afgevallen was, en das al een tydje dat ik 47 kilo weeg, en eiegnl rond de 52 moet wegen.. en hij keek op meerdere plaatsen, ook ondermn armen,, en keek naar mn temperatuur..en vroeg of ik nog vaak moe was.

    nu die echo die ik moet maken is ter plaatse.. dus in mn lies aan mn linker been…. …

    ik vroeg aan hem, heb je een idee soms?? en hij zei nee niet echt, maar jah die gaat natuurlijk niet mensen misschien onodig druk laten maken,
    en toen zei ik zo, ennee een biopsie, is dat ook geen idee?? en hij zei, als we wat op de fotos zien, dan zoeken we verder met een biopsie..
    dus dat was het… ik weet het verder ook niet..
    verder is het zeker dat ik veel hoest, maar ik rook ook.. niet zoveel, tabak, en 10 op een dag ongeveer…
    gr cin

  2. Hi cin,
   Ik zou hem vragen een CT scan te maken i.p.v. een plaatselijke echo, wat me onnodig geld uitgeven lijkt. Ik ben ook begonnen met een echo om m’n nierstenen te bekijken, maar toen de radioloog opgezette klieren zag stuurde hij me direkt naar een oncoloog, die niet een biopsie wilde doen zonder eerst een CT scan.
   Hij zou je moeten duursturen naar een oncoloog.
   Succes Cin en hou ons op de hoogte. Ik duim voor je.
   Heb zelf vandaag m’n 5e chemo gehad en ben OK.

   Magda

 8. hallo magda, ja waarschijnlijk heb je wel gelijk..ik heb nu een afspraak de 26ste december, en he meerder ziekenhuizen gebeld, maar die hebben pas plaats eind januari… lekker dan…
  we gaan zaterdag 12daagjes richting nederland en belgie, voor de familie en vrienden te zien…
  als ik zelf naar een oncoloog stap zonder dat de dokter me doorstuurde, dan krijg ik zeker niets vergoed…. moet zeker allemaal op dokters voorschrift??
  je 5e chemo.. goed zeg dat je je nog goed voelt… fijn voor je!!!! hoop dat het de tyd die resteerd ook goed vor je gaat!!!!
  cin.

  1. Hallo Cin,
   Leuk zo van Amerika naar Frankrijk te communiceren he?
   Inderdaad als je zelf naar een oncoloog stapt, betaalt je verzekering waarschijnlijk niet.
   Als ik jou was zou ik het maar zo laten gaan en gaan genieten van je reis naar Nederland met je ( neem ik aan) gezin. Ook heel belangrijk! Je werkt eraan en probeer je niet te veel zorgen te maken.
   Ikzelf was aanvankelijk ook van plan nu naar Nederland te reizen waar m’n kinderen wonen, maar de lange vliegreis zie ik tegen op. we gaan nu een paar dagen naar Hawaii. Ik vlieg als stewardess voor een luchtvaartmaatschappij dus vlieg gratis.
   Veel plezier en “stay in touch”.
   Bonjour. Magda

 9. hallo magda, ja leuk inderdaad he!! ik denk dat ik het inderdaad maar even afwacht.. we zullen zien na de echo, en dan zijn we weer twee weken verder, misschien is het wel helemaal niets bijzonders( ookal vind ik het raar aangezien het er al een paar maanden zit) maarjah.. .. fijne vakantie in hawaii!!
  zal vast super tof zijn!!!!
  super zo om gratis te vliegen!!!
  geniet er van!!
  groetjes cin

 10. nog even een berichtje dat ik kwijt wilde,
  eigenlijk kan ik alleen even mijn verhaal bij jullie kwijt, want zodra ik iets zeg tegen iemand,als ze vragen of ik aan iets denk.. krijg ik meteen de reactie.. ohhh das internet!!! en allemaal drama, en je maakt je zorgen om niets etc etc..
  van jullie krijg ik tenminste serieuse reacties.. das fijn.. zelfs als ik me missch zorgen maak om niets, … hoewel ik dat niet denk.. maargoed..
  dankjewel
  welterusten
  cin

 11. Cin,
  Dank voor je aardige naschrift. Lang leve het internet, ik heb er veel profijt van gehad en veel van geleerd.
  Hopelijk maak je je zorgen om niets, maar in de tussentijd geef ik je graag feedback en laat dus weten als je vragen hebt.
  Heb een fijne reis naar Nederland, geniet ervan en laat na de echo even wat horen please.

  Groetjes vanuit een nog warm Arizona, Magda 🌵🌞😎

 12. nou, vanmiddag naar die afspr geweest voor de echo.,
  drie weken voor gewacht, en ben 4 minuten binnen geweest!!!! niet te doen,
  hij heeft gekeken, en ja hij ziet grotere die 17 mm zijn, en de kleinste 6 mm, hij ziet niets specials… dat was het dan maar weer… ben nietecht gerustgesteld.. in 4 min kan je dan goed iets bekeken hebben?? ik weet het niet, nu terug een afspraak maken met de dokter zodat hij de echos kan zien, en ook mn bloedresultaten kan bekijken…
  dus….. groetjes cin…

  1. Hi Cin, goede tijd gehad in Nederland? Ik hoop het! Die arts kan wel zeggen dat hij niets bijzonders ziet, maar een lymphvat van 17 mm. lijkt me wat groot, zeker als je nog dezelfde klachten hebt.
   Ik hoop dat je huisarts je naar een oncoloog stuurt, dat is volgens mij de enige die het goed kan beoordelen. Kijk ook even in je verzekerings policy of bel ze, niet altijd heb je een verwijzing nodig, hangt af van de soort verzekering die je afgesloten hebt.
   Succes en hou ons op de hoogte!……… Groetjes, Magda

 13. oke, ik ga zo bellen voor een afspraak voor de dokter, en zal het nakijken,
  zou stuk makkenlijker zijn als ik zelf kan gaan direct naar de oncoloog…
  heb vanacht gedroomd dat ik inene vol zat met hele grote knobbels in mn lies van die ballen,
  en ze zijden jahoor het is kwaadaardig… pffff lekkere nacht gehad…
  gr cin

 14. hallo, de beste wensen allemaal,
  ben net bij de dokter geweest, en hij weet het niet, vind het raar , hij stuurd me door naar een vriend van hem die beter gespecialiseerd is, en die is chirugien, om te kijken wat hij er van vind, en misch een biopsie te doen… als hij het nodig vind..
  heb gezegt dat ik me een beetje zorgen maakte, dus.. weet het ook niet..
  groetjes cin

  1. Happy New Year allemaal!
   Cin, in ieder geval weer een klein stapje in de goede richting. Hopelijk doet hij een biopsie, dan weet je wat meer. Succes, we blijven duimen…….Magda

  1. de beste wensen allemaal
   hallo cin als deze man een biopsie doet maakt het niet zoveel uit
   want het word toch in het lab onderzocht en het licht er maar net aan
   wat zijn specialisme is ik hoop voor je dat er iets gunstigs uit komt
   ik zal ook voor je duimen gr theo

 15. Degene die mijn biopsie heeft gedaan was ook een chirurg, alleen in opdracht van een oncoloog. Ze doen de biopsie via een laparoscoop door je buik onder algehele narcose, was een fluitje van een cent. Nogmaals succes!…… Magda

 16. watte?? algehele narcose, voor alleen te prikken in ee klier???, dat kunnen ze toch gewoon plaatselijk verdoven?? toch??
  enne ff vraagje, een scan of een torax, is het hndig dat ik dat ook doe niet?? wat is het verschil?, en daar zie je ook alles goed op toch? beter dan een echo toch??
  heb nu al een paar weken dat ik niet meer een normale drol draai, is dun, en stinkt, heb last van mn buik ook, en ook van mn longen..hoest, eigenlijk voel ik me al een hele tyd helemaal niet goed, ben moe ook, .. maar komt vast nog door die pfeivver, maar daar zei de dokter nog van dat het oud was ondertussen…
  en bij klieren in mn linker lies, daar rommelt het nog steeds, lijkt ook of er lucht tussen zit… het werkt .. heel raar.. een zeurend geveol..
  maak me best ee beetje zorgen..
  groetjes

 17. hallo, ben gister geweest, de doketr zegt .. eerst zooo al vier maanden??? ik zeg ja idd best lang al wel…. en toen, ja maar ja ik weet het niet straks doen we een biopsie voor niks… ik zou het afwachten, en voia daar stond ik weer.. met niks.. ben er zo pissig op, was een chirurg, die weet er misch ook niets van, maar jah… nu heb ik een afspr bij een andere dokter gemaakt morgen om drie uur, en ga alles opnieuw uitleggen en hoop dat hij me wel serieus neemt, of me doorstuurd naar een oncoloog ofiets.. of misch een scan laat doen?? wat dnken jullie?? groetjes cin……

  1. Een naaldbiopsie gaat inderdaad onder plaatselijke verdoving, maar bij een klierbiopsie halen ze de hele klier eruit en dat gaat onder algehele narcose.
   Met mij gaat het matig, ben inmiddels aan m’n 8e chemo en ben erg moe en misselijk en veel afgevallen. Ik ga nu wekelijks extra infuzen krijgen om het vochtgehalte op te krikken.
   Het is bepaald geen “walk in the parc”!
   Ik hoop voor je Cin, dat deze arts er serieus naar kijkt, je hebt inmiddels al aardig wat “waardeloze” consulten gehad. Succes morgen en houdt ons op de hoogte s.v.p.

 18. jeetje dus je hebt het meoilijk, das zwaar klote!! denk dat die chemo ook veel doet natuurlijk, het put je uit, lekker dan… heel veel sterkte en laat je lekker vertroetelen hoor!!
  heb je een man die dat doet hoop ik voor je??!!
  zal straks als ik geweest ben vertellen wat hij zei…
  groetjessssss

 19. hallo allemaal, zonou heb daar drie kwartier binnen gezeten bij die dokter, en hij luisterde tenminste en reageerd ook… ben blij, heb een afspraak voor morgen voor een echo torax,
  want een ct scan wilde hij wel, maar moet ik dan weer een maand op wachten eer ze plaats hebben, vandaar de echo torax, dan, allerlij bloedtesten dezelfde als vorige x, voor te controleren, maar ook aids, en hepatites, dan, omdat ik al weken loop met geen normale stoelgan, wil die ook mn poep testen, dus dat doe ik morgen ochtend allemaal.. bloed en poep, en smiddags echo. dan, wilde hij ook dat ik naar een gynocoloog ging, aangezien hier in fr het elk jaar verplicht is, en ik nog nooit geweest ben.. dus daar heb ik pas over3 weken een afspraak voor. , dus nou ik ben blij, eindelijk iemand die luisterd en me serieus neemt..;
  en jullie natuurlijk.
  groetjes cin

 20. hallo allemaal, nou de bloed testen waaren opzich goed, een reactief c proteine, crp,
  die was te hoog, maar hij zij dat kan op allerei ontstekingen duiden, en we weten niet waar we zoeken moeten, qwa poep was alles ok, en de echo torax was ook ok,

  nu nog wachten op de gynecoloog, daar moet ik nog heen, hij wilde dat eesrt afwachten.. aangzien het vlakbij mn klieren van mn lies licht.

  toch is het raar, hij vind dat ook, al 4 en halve maand last van mn klieren in mn lies, ze zijn nog steeds opgezwollen, ik bedoel zou het een simpel infectietje zijn, had het toch allang weggeweest, na zon lange tyd zou je toch zeggen van dit klopt niet…

  de dokter zegt, als je het na de gynocoloog nog niet vertrouwd stuur ik je door..
  pfffffff word hier zo moe van..

  magda? hoe is het verder met jou nu??
  gr cin

 21. Hi Cin, bedankt voor de update, ik begrijp de strategie van je arts nog steeds niet. In mijn bloed is destijds niets bijzonderes gevonden,de diagnose kon alleen gesteld worden door punktie en biopsie van de klier zelf.
  Kennelijk zoekt jouw behandelend arts naar iets anders dan Hodgkin.
  Hopelijk is het inderdaad alleen een infektie.
  Het bezoek aan een gynaecoloog begrijp ik helemaal niet, wat moet je doen bij een vrouwenarts? ( of is het een andere “loog”)
  Hou ons op de hoogte en hopelijk loopt het allemaal met een sisser af en is het niets bijzonders, je bent nu al aardig door de molen gehaald.
  Voor mij zijn de laatste loodjes zwaar, ben klaar in Maart, maar het lijkt of de chemo me steeds zieker maakt en ik krijg inmiddels 2x per week extra infuzen en injekties om me tussentijds weer wat op te krikken. Ik moet het gewoon uitzingen tot Maart.

  Groetjes vanuit de US en we blijven duimen!

 22. nou lekker dan , das niet tof zeg!!! je hebt het echt moelijk!! een dikke knuffel uit frankrijk dan maar voor jou!!! en heel veel sterkte!!!!

  wat je zegt over die gynecoloog, ja hij dagt aangezien ik nog nooit uberhout geweest ben bij een gynecoloog, dagt ie, het licht net naast je lies.. misschien heb je daar een infectie of wat..
  hij wil daar ook eerst zeker van zijn, en nouja heb ik dat ook weer gehad, dat kan geen kwaat natuurlijk..
  dus jij wilt zeggen zelfs als je allerei bloedtesten gedaan hebt, bij jou was er niets speciaals te zien, en toch had je hodgkin…hebbben ze dan niets gezien aan de waardes van het bloed enzo??
  deze dokter weet het ook niet zeker allemaal, hij zegt voordat we een biopsie doen, waar je toch erna last van kan hebben, wil ik er zeker van zijn dat het echt nodig is… maar jah.
  ik weet het ook niet, morgen de gynecoloog..

  he enne ik heb ook ergens gelezen dat de ene klier wel hodgin uitkwam bij iemand en de andere klier weer niet… is dat niet raar??
  is best een speciale ziekte eigenlijk…

  gr cin

 23. ben net geweest, bij de gynecoloog, jaaa jongens, daar doen ze allen een uitstrijkje.. voor de vaginale testen moets ik maar bij het laboratorium zijn.. en moet een maand wachten op de uitslag…
  om gek van te worden…. ik kan er niet meer tegen,
  ben bij de dokter gestopt, heb gevraagt of ik hem ff 5 min mag spreken..
  en heb gezegt dat ik er klaar mee ben om overal en nergens heen gestuurd te worden;..
  en wil een biopsie.. om er zeker van te zijn..
  hij zegt pas ophe, daar ga je last van krijgen..
  ik zeg pech gehad.. loop er nu al zo lang mee, kan er ook wel bij.. ik word hier van die onzekerheid niet goed.. en had het een simpele infectie geweest hadden ze toch al weg moeten zijn??!! niet na bijna 5 maanden nog… ok ze zijn niet enorm, maar duidenlijk te voelen, en nog altyd tussen 1 en 2 cm…, en toen ze een echo nam van mn onderbuik, die gynecoloog, zag ze wat aan de andere kant, maar niet duidnl want het is beter als je buik vol plas zit.. ofzo..
  maar dat was aan de andere kant, en niet i mn lies, maar in mn baarmoeder denk ik..
  wat dneken jullie r van??? heb ik het goed aangepakt om om een biopsie te vragen???

  volgende week gaan we naar nederl..
  ik kan ook in zon prive kliniek een total body scan laten doen? kost wat maar dan weten we ook meer misschien… ??

  groetjess

  1. We blijven duimen voor je Cin! Laat ons de uitslag weten s.v.p.
   Ik ben bezig aan m’n laatste loodjes, en ze zijn zwaar. Heb Woensdag de 13e m’n laatste chemo en dan een Pet-scan om te zien of alles weg is op de 22ste.

 24. hallo, .. nou nog altyd geen utslag, want ze hebben te weinig getrokken met die punctie uit de klieren, en dus hebben ze niets kunnen doen… lekker slim weer he…
  du nu moet ik maar wachten …ik weet het verder ook niet.

  ik hoop dat voor jou alles goed is magda!!

  vast wel!!!! possitef blijven!!!!!
  groetjessss

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s