Eén jaar later…

Vandaag, 27 januari 2011, is het precies een jaar geleden dat ik te horen kreeg dat ik kanker heb (of is het nu had – kankerpatiënt schijn je voor je leven te zijn, dus…). Wat een bizar jaar is het geweest zeg. En ook zo ontzettend snel voorbij gegaan…

Toen we de diagnose Hodgkin te horen kregen, zijn we – voor de behandelingen begonnen – er even lekker tussenuit gegaan. Met z’n tweeën zonder kinderen. Even volledig aandacht voor de situatie en vooral voor elkaar. Ik kan het iedereen aanraden: maakt niet uit wat je doet, maar neem even tijd met je geliefde om op te laden en echt samen de strijd aan te gaan.

Nu zijn we er weer even met z’n tweeën van tussen. Juist op dit moment om alle turbulentie van het afgelopen jaar te verwerken. En om het cirkeltje echt rond te maken, zijn we weer gaan skiën. Zelfde stekje, lekker vertrouwd. En ik ben ontzettend blij dat ik eigenlijk zonder problemen weer net zo kan skiën als een jaar geleden. 🙂

We gaan er nog lekker een paar dagen van genieten! Met z’n tweeën, gelukkig dat het kan!

Advertenties

9 comments

 1. heerlijk!!!

  Roos heeft morgen een belangrijke taak op de maandsluiting. Zij mag de punten verdelen bij de krokodillen-seizoensquiz. Gaat helemaal goedkomen!

  Geniet ervan en tot maandag!

 2. Gelukkig ben je na een jaar vrij van kanker verklaard; PROFICIAT.
  Wij hadden voor onze zoon Arie het zelfde gehoopt, maar helaas kregen wij vorige week bericht dat hij nog niet vrij is en wij voor de volgende status info moeten wachten tot 11-4-2011. Dus dit is zwaar KL….., en wordt weer een onzekere wachtende periode, maar we gaan voor het positieve en houden moed.
  Nogmaals PROFICIAT en maak er iets van.

  1. Tjonge, Jan. Wat heftig. Het lijkt me vreselijk voor Arie om nog langer die ellendige chemo’s te moeten krijgen. Tegelijk weet hij waar hij het voor doet… De onzekerheid voor jullie is misschien nog wel het zwaarste. Je kunt helaas niet veel anders doen dan toekijken… Ik zal voor jullie duimen!

 3. IK DENK DAT JULLIE WEER THUIS ZIJN. GELUKKIG EN MOOI DAT JULLIE DIT WEER KONDEN DOEN. HOPELIJK HEBBEN JIJ EN SHAKIRA HEERLIJK GENOTEN VAN ELKAAR, DE SNEEUW ,GLUHWIJNTJE, SNAPSJE ETC. NU WEER WENNEN THUIS,EN GENIETEN VAN DE KINDEREN.
  CIAO MONIQUE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s