Goed begin! Halve werk?

Ambassadeurs op Promotiedag Princenbosch

Elen, Marian, Michiel en ondergetekende

We zijn los! Vandaag zijn we echt gestart met de promotie van Stichting Out of Bounds bij Golfclub Princenbosch. Het doel is duidelijk: sympathie winnen voor ons initiatief en de nieuwe “Out of Bounds Etiquette” introduceren, waarbij een golfer een slechte slag omzet in een goede donatie van 1 euro of meer voor ons doel. Als een goed begin werkelijk het halve werk is, dan gaat het helemaal goed komen met Out of Bounds.

De eerste promotiedag was werkelijk een groot succes, niet op de laatste plaats te danken aan twee zeer enthousiaste ambassadrices die de aanwezige golfers hebben weten te bewegen tot een gezamenlijke donatie van meer dan 250 euro! Een heel mooi begin. En – nog veel belangrijker dan het geld – de reacties waren heel positief. Het idee om kankerpatiënten te laten begeleiden door coaches kan op veel steun rekenen. En er werd al druk gesproken over de nieuwe etiquette.

Ik heb vandaag ook wel bevestigd gezien wat de kracht is van een netwerk en een authentiek verhaal: Ellen en Marian, onze ambassadeurs, zijn helaas zelf kankerpatiënt. Ze kennen enorm veel leden van de vereniging op Princenbosch en de meeste leden kennen hun beider verhalen. Die combinatie maakt dan veel mensen veel makkelijker naar de portemonnee grijpen. Maar timing blijft belangrijk: als een golfer net van de baan komt en nog met z’n gedachten bij het spel zit (of misschien bij het slechte resultaat op de laatste hole), kun je’m maar beter niet lastigvallen.

De voorbereidingen voor de promotiedag hebben de afgelopen 2 weken veel tijd gekost. Vooral Michiel – lotgenoot en communicatieprofessional – heeft veel werk verzet. We hadden promotiekaartjes om uit te delen, een grote banner voor de herkenbaarheid, een presentatie op de laptop, posters die we mochten ophangen in het clubhuis, noem maar op. Het was de moeite meer dan waard. Alle materialen zagen er superprofessioneel uit. En bijna alles was goed gegaan. Bijna, want op het laatste moment kwam er een kink in de kabel met de polo’s die ik voor de ambassadeurs wilde regelen. Maar ook dat hebben we opgelost: met nette naamkaartjes waren we goed herkenbaar.

Advertenties

One comment

  1. In een woord fantastisch dat je na zo’n zware periode dit initiatief al met succes in de golfwereld gebracht hebt. Als oudere golver en vader van een zoon met ook hodgkin, nu bezig aan zijn 7e kuur, wens ik je met dit initiatief heel veel succes.
    Daar outofbound voor mij ook regelmatig voorkomt en meestal golf op Price Déau, hoop ik er echt op daar ook z.s.m. een bijdrage te kunnen doen, welke ook door onze golfvrienden zal worden ondersteunt, omdat wij e.e.a. ook regelmatig bepraten.
    NOGMAALS ZEER VEEL SUCCES EN GEZONDE JAREN.
    Jan Kuijl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s