Haargroeimiddel?

haargroei na chemoGisteren was weer een heugelijk moment: mijn haar is geknipt! Je moet je er niet teveel bij voorstellen hoor. Er lagen toen de klus geklaard was een paar verdwaalde plukjes op de grond, maar voor het idee was het heel wat. Het was in ieder geval nodig. Want wat er inmiddels alweer op m’n koppie zit begon aardig te pluizen en kon wel wat model gebruiken.

Onze buurvrouw was zo lief dit klusje weer te klaren. Ze was binnen 5 minuten klaar en deed het weer met plezier, geloof ik. Zij was degene die mij op 21 april aan m’n kale kop hielp, zoals iedereen op de video heeft kunnen zien. Tussentijds heb ik steeds zelf de tondeuse eroverheen gehaald. Het is wel fijn dat zij ook nu onderdeel was van dit historische moment.

Voor het idee: ik ben nooit echt helemaal kaal geweest. Mijn “haardichtheid” werd steeds lager, maar wat er zat groeide nog vrolijk door. Ik had gelukkig geen lelijke kale plekken en daarom ook nooit een reden de boel er echt helemaal af te scheren. Het was trouwens wel leuk om constateren dat er mensen waren die dachten dat mijn haar 2 weken na de laatste behandeling alweer voller begon te worden. Ik had gewoon de tondeuse er niet op gezet! 🙂

Sterker: drie weken na de laatste behandeling viel er nog steeds redelijk wat haar uit. Dat is nu gelukkig voorbij. Het lijkt erop dat alle haartjes die ertussenuit gepiept waren nu weer terug zijn. Dat klopt ook aardig met wat er online over geschreven wordt. Ik heb natuurlijk hoop dat er meer haar terug komt dan dat er voor de chemo zat, maar dat zal wel ijdele hoop zijn. Chemo als haargroeimiddel… zou er markt voor zijn? 😉

Mijn haar lijkt in ieder geval wat dikker en donziger. Het is nog te kort om te zien of het krullen worden. Nu heb ik een nieuw dilemma… dat korte haar is wel lekker makkelijk. Geen gekam, geen gedoe om het in model te krijgen en geen gel nodig die je er dagelijks weer uit moet wassen… Maar de weelderige lokken lonken ook… wat zal ik doen…

Je merkt het: ik ben me alweer om lekker onbelangrijke dingen druk aan het maken! 😀

Advertenties

3 comments

 1. Vanwege onze vakantie loop ik gigantisch achter met commentaar leveren op blogs, maar ik had een paar weken terug al gelezen dat je goed nieuws had ontvangen. Jouw blog was de eerste die ik las toen we terugkwamen – was toch heel benieuwd, al had ik wel verwacht dat het goed nieuws was! In ieder geval fijn om te lezen, ben heel blij voor jullie allemaal. En zo te lezen begint de ziekte langzaam maar zeker op een bepaalde manier een beetje op de achtergrond te raken. Nooit helemaal natuurlijk – om te beginnen is er natuurlijk de stichting waar je mee bezig bent – maar het is toch anders dan tijdens de behandeling. Althans, zo leest het tussen de regels door!

 2. Jules, wat een wonder heeft zich voltrokken als ik je eerste berichten vergelijk met dit: heerlijk toch om je weer druk te kunnen maken over wat ”onbelangrijk” wordt geacht. Geniet er maar van hoor.
  Groetjes
  Ali Wolff

 3. Hoi Jules. Ik zou gaan voor de krullen. Lekker lang, die je dan met zo’n sexy zwier naar achteren kunt zwaaien offe een volle paardenstaart. Als je dat allemaal beu wordt, kun je vervolgens genieten van een vloer vol geknipte lokken……..
  Wat kan fantaseren toch leuk zijn.
  Marijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s