Out of Bounds: in een stroomversnelling!

Logo stichting Out of BoundsIk heb op mijn blog al eerder geschreven over de plannen die ik heb met Stichting Out of Bounds. Omdat het succes van de stichting voor een groot deel valt of staat met naamsbekendheid en bekendheid van ons doel, “misbruik” ik mijn weblog graag om jullie te informeren. Natuurlijk hoop ik jullie via deze weg ook te betrekken en misschien zelfs te binden. Daarom zal ik hier ook gaan schrijven over wat we zoal meemaken. En dat is – ondanks alles – de afgelopen maanden nogal wat geweest.

De missie: Stichting Out of Bounds helpt kankerpatiënten de kwaliteit van hun leven te verhogen. Onze ervaren coaches begeleiden patiënten individueel op dit keerpunt in hun leven. En we doen meer: patiënten kunnen kennismaken met het golfspel – een gezonde, haalbare en plezierige afleiding van de zware periode.

Binnenkort starten we met de ontwikkeling van de coaching-methode. We hebben we een aantal professionele coaches bereid gevonden hieraan uit liefde mee te werken. Deze coaches hebben allemaal jarenlange ervaring op hun vakgebied en hebben bovendien (en helaas) ook ervaring als het gaat om persoonlijke tegenslag.

Naast het uitwerken van de plannen om daadwerkelijk patiënten te gaan helpen met coaching, is er veel energie gestoken in de manier waarop we fondsen kunnen werven. Hierin ben ik bijgestaand door Dirk en Reinoud – twee goede vrienden – die samen met mij het bestuur van de stichting vormen. Het werven van fondsen is voor een groot gedeelte marketing en communicatie. Dat is mijn vak en daarom vind ik het extra mooi om hier vanuit het niets iets nieuws te verwezenlijken.

Voor wat betreft de fondsenwerving gaan we ons primair richten op de golfwereld. We zijn natuurlijk niet vies van giften uit andere hoeken, maar we denken dat we een goede kans maken om Stichting Out of Bounds op de kaart te zetten als gezamenlijk initiatief van alle golfers voor de kankerpatiënt. Dat klink ambitieus en dat is het ook. 🙂 Om dat te verwezenlijken hebben we een ludieke nieuwe golf-etiquette bedacht, die moet zorgen voor bekendheid én waarmee we geld kunnen ophalen voor ons doel: de Out of Bounds Etiquette!

Out of Bounds SpaarbalOut of bounds is een regel in het golfspel, waarbij de speler de bal – over het algemeen onbedoeld – buiten de baan slaat. De speler wordt in dat geval bestraft met een strafslag en moet opnieuw slaan vanaf dezelfde plaats. Onder het motto ‘een slechte slag is ook goed’ vragen we de speler deze tegenslag om te buigen in een mooi gebaar: een donatie van één euro aan Stichting Out of Bounds. Om het makkelijk te maken voor de golfer willen we in zoveel mogelijk golf-clubhuizen  in Nederland onze ‘spaarbal’ plaatsen, zodat de speler na zijn rondje, direct herinnerd wordt aan deze “vrijwillige verplichting”. 🙂

Golf is een sport waarin etiquette een belangrijke rol speelt en de sociale controle groot is. Als wij de Out of Bounds Etiquette tussen de oren krijgen van de golfers, komt het dus vast wel goed met die donaties.

Omdat bekendheid en herkenbaarheid zo belangrijk zijn voor ons doel, zijn we begonnen met het ontwikkelen van een  logo en huisstijl. Hierbij worden we geholpen door designbureau Stylism. Deze heren hebben geweldig werk geleverd. Ze hebben het logo ontwikkeld, presentatie- en promotiemateriaal, een ontwerp gemaakt voor de website (die binnenkort ook klaar is) en niet te vergeten de spaarbal ontworpen. Het was nog een hele toer om het ontwerp van die spaarbal ook daadwerkelijk te realiseren, maar daar vertel ik binnenkort meer over.

Deze maand starten we met een proef voor fondsenwerving op golfclub Princenbosch. We gaan er onder meer een promotiedag houden en er zal een golfwedstrijd in het teken van onze stichting staan. Maar wat vooral belangrijk is: we mogen er onze prachtige spaarbal plaatsen!

Drukdrukdruk, maar erg leuk! 😀

Advertenties

7 comments

 1. Ha Jules,

  Laat me svp weten wanneer het klaar is om uit te breiden naar andere golfclubs. Dan ga ik een poging wagen om het ook in Domburg het clubhuis in te krijgen.

  Groet,

  Eltjo

 2. Heel mooi idee,wens je, met je vrienden heel veel succes. Maar er zijn ook, nog veel patienten, voor wie, dit jammer genoeg niet haalbaar is. Maar alles helpt, hopelijk kun je veel mensen, ermee buiten, en beweging krijgen. Ciao Monique

 3. En mocht je een ingang nodig hebben in het noorden dan help ik je graag. 🙂

  Mooi om je blog te lezen. Ook interessant vanuit de zorg en de zorgverzekeraar waar ik sinds drie jaar werkzaam ben.

  Groeten, Saskia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s