Spontaan hersteltripje

Het was vrij spontaan: drie weken geleden besloten we er nog even lekker tussenuit te gaan. Even weg van alles en iedereen. Even de afgelopen acht maanden achter ons laten en lekker opladen om weer het “normale” leven te gaan leiden. Dat even werd elf dagen Algarve, Portugal. Samen met de kindjes, lekker zorgeloos weg. Lekker even niet denken aan kanker en alle beslommeringen die daarbij horen.

Het was flink wat geregel. Natuurlijk moesten we het allebei “werktechnisch” regelen. En Roos is inmiddels leerplichtig, maar de leiding van haar school toonde alle begrip voor de situatie. Het lastigste was echter dat Shakira er een paar dagen voor vertrek achter kwam dat het paspoort van Roos zou verlopen als we in Portugal zouden zitten. Via een spoedaanvraag is dat gelukkig ook goed gekomen.

Wij zijn absoluut fan van de Algarve. We komen er al jaren en elk jaar is het weer genieten. Fijne stranden, mooie natuur, gezellige restaurantjes, een erg prettig klimaat en natuurlijk de prachtigste golfbanen. We hebben het er dan ook goed van genomen, met als hoogtepunt een etentje met z’n tweetjes in een van de verborgen schatten van de ‘Gouden Driehoek’ van Portugal: Restaurant Casa do Campo.  Onder een enorme vijgenboom geniet je er in romantische sferen van heerlijke, lokale en internationale gerechten. Als je een keer in de buurt bent is dat zeker een aanrader.

De temperatuur is eind augustus, begin september ook heel prima. Soms zelfs flink warm, boven de 30 graden overdag. De volle zon was voor mij natuurlijk af en toe wat lastig, omdat ik overmatige zon moet zien te vermijden. Dat was flink smeren dus met factor 30. Ik heb een hekel aan zonnebrand, omdat het zo ontzettend plakt. Gelukkig hebben we een paar jaar geleden zonnebrand voor de kinderen ontdenkt die goed uitsmeert, niet plakt en goed waterbestendig is. Maar met name omdat ik met de kindjes toch veel in het zwembad zat heb ik ter plekke een surfshirtje gekocht – voor nog geen 7 euro!!! 🙂

In Portugal heb ik ook aan m’n conditie kunnen werken. Elke dag (bijna dan) heb ik in het zwembad flink wat baantjes getrokken. Het is erg fijn om dan te merken dat het elke dag ook een stukje beter gaat. En ik heb natuurlijk op de golfbaan gestaan. Voor het eerst dit jaar heb ik weer eens 18 holes gelopen. Met een gezond lijf hakken achttien flink heuvelachtige holes – een wandeling van ruim zeven kilometer – bij ruim 30 graden er al flink in, dus ik was erg blij om te merken dat ook dat zonder al te veel problemen ging. Ik had alleen enorme spierpijn in m’n benen…

Het herstel gaat dus voorspoedig. Gisteren zei ik al tegen Shakira dat ik het idee had dat ik me alweer aardig de oude voel – om daaraan direct toe te voegen dat ik eigenlijk niet meer weet hoe “de oude ik” echt voelde. Maar dát mag de pret niet drukken. Deze vakantie heeft in ieder geval bijgedragen aan een gezonder gevoel, zowel fysiek als mentaal!

Advertenties

9 comments

 1. Heerlijk om dit te lezen Jules! Hebben jullie ook echt ff driedubbel-en-dwars verdiend als gezinnetje. Veel groeten ook aan de dames. Angela&Jorg

 2. Hallo Jules,
  Wat fijn dat je herstel zo goed gaat en dat je lekker hebt kunnen genieten in Portugal. Ik zie inderdaad dat je haar al weer erg gegroeid is, hopelijk schiet dat bij mij ook zo op! Mijn vriend en ik zijn ook al plannen aan het maken voor een vakantie in november, hopelijk gaat mijn herstel net zo voorspoedig als dat van jou. Ook ben ik van plan om na de bestralingen te beginnen met sporten bij een fysiotherapeut omdat ik toch wel merk dat mijn conditie niet erg goed meer is.
  Groetjes, Paulien

  1. Hoi Paulien,
   Als je gaat sporten zou ik zeker een sportmedische keuring doen, dan weet je waar je aan toe bent en kun je je grenzen een beetje bepalen. Je kunt het via Tegenkracht regelen, maar ook zelf. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten ervan gewoon.
   Succes in ieder geval!
   Jules

 3. Wat goed dat jullie deze beslissing hebben genomen, heerlijk genieten. Mooi huis en omgeving, nu weer met nieuwe energie er tegen aan. Succes, met het dagelijkse ritme en doe het gewoon op je gemak. Monique

 4. Fijn zo met zijn allen, Papa en Mama zullen er ook wel van genoten hebben jullie bij hen te hebben. En nu gesterkt weer verder!!
  Ik heb mijn nieuwe heup, de operatie en alles goed verlopen, liep 4 uur later al op de gang! en daags erna weer thuis (met walker!)Maandag voor een follow-up en dan mag ik denk ik ook weer autorijden. Ben nog wel stijf en wat pijn,maar dat zal wel beter worden. Dus, ik ook, weer verder gaan. Mijn is natuurlijk wel wat makkelijker! Lots and lots of good luck, Jules. voor jullie alle viertjes!
  Tante Miek

 5. Hallo Jules en Shakira, ik lees nu pas je berichtje: dat moet heerlijk zijn geweest! Tja en nu rustig (!) aan de draad weer oppakken: dat gaat ongetwijfeld lukken. Veel succes daarbij en ….. laat af en toe nog wat van je horen, want je zit inmiddels in ons hart.
  Groetjes
  Ali Wolff

 6. Hola Jules,

  Dat klinkt allemaal super!mooi spur-of-the-moment beslissing dus dubbel en dwars genieten 🙂 en als ik het zo lees, wordt die kwartiertjes hockeyen straks reëel doel?!? 😉 je Sportplan op Maat begint al vruchten af te werpen of ben je alvast zelf begonnen?
  Ziet er goed uit,houd vast en geniet met elkaar!
  Knuf, Michelle

 7. He Jules, wat heerlijk die vakantie! Ik zit nu zelf met mijn man voor twee weekjes in zonnig Turkije en weet goed hoe dat voelt. Mijn haar groeit weer aardig en we bedachten net dat we ons eigenlijk niet meer zo goed kunnen voorstellen hoe dat ook alweer was: zo kaal, zo moe, zo beroerd. Fijn dat je dat soort dingen ook gewoon een beetje kunt vergeten! Neemt niet weg dat het nooit weg is en ik best een beetje op zie tegen de eerste controlescan eind oktober. Maar goed… nu eerst genieten. We hebben het verdiend toch? Morgen weer fijn wat baantjes trekken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s