Wie schrijft die blijft

Morgen is het een week geleden dat we te horen kregen dat ik schoon ben. Dat nieuws hebben we natuurlijk goed gevierd en blijven we de komende tijd – wat mij betreft de rest van m’n leven – goed vieren. Er is natuurlijk tussen m’n oren best wel wat veranderd. Genieten van het leven vond ik altijd al belangrijk, maar dat gevoel heb ik nu veel intenser. Daarom is het ook best wel lastig om te merken dat ik echt nog niet alles kan en dus nog niet volop kan genieten.

Donderdag zijn we lekker gaan eten met en op uitnodiging van onze overburen. Dat was supergezellig, werd vrij laat en de alcohol vloeide ruimschoots. Dat mocht ik de volgende dag bekopen. Met een houten kop ben ik naar de sportschool gegaan om vervolgens wat te werken en s’ avonds door te gaan naar het culinaire ‘Heerlijk’-festival in Rotterdam. Ook dat was weer erg gezellig en werd weer vrij laat. Zaterdag zijn Shakira en ik weer uit eten gegaan. Daarna hadden we nog een feestje, maar daar zijn we vroegtijdig afgehaakt.

In m’n hoofd heb ik energie voor 10, maar ik merk goed dat mijn lijf nog niet kan wat ik graag wil. Nu is laat naar bed in combinatie met alcohol nooit zo’n succes voor mij. Nu moet ik die combi dus nog maar even extra mijden, helaas.

Door alle festiviteiten heb ik nog geen gelegenheid gehad om iedereen te bedanken voor alle gelukwensen en felicitaties. Bij deze! We zijn werkelijk overladen met bloemen. Shakira belde me halverwege vorige week semi-serieus of ik wilde vragen of niemand meer bloemen wilde opsturen, omdat ze geen plaats meer had om ze weg te zetten. Echt geweldig. Ook de reacties op deze weblog, via Twitter, Hyves, Facebook en alle andere online kanalen waren overweldigend! Het is echt super om te merken dat zoveel mensen hebben meegeleefd.

Voor de mensen die bang zijn m’n berichten te gaan missen: ik blijf schrijven hoor! Ik heb gemerkt dat ik het schrijven erg leuk vind om te doen. Het helpt me bovendien om m’n gedachten op een rij te zetten. En – niet op de laatste plaats – streelt het m’n ego als mensen zeggen dat ze m’n schijfstijl leuk vinden! 🙂

M’n leven zal wel even wat minder spannend worden dan het de afgelopen 8 maanden is geweest. Maar ik denk dat ik nog best wel wat te melden heb. Op de eerste plaats hou ik jullie graag op de hoogte van mijn herstel en reïntegratie (jeuk-woord), zowel sociaal, zakelijk en sportief. Daarnaast heb ik over 2 maanden alweer m’n eerste onderzoek. Dat wordt natuurlijk wel een spannend moment dat ik graag met jullie deel. En – last but not least – over de vorderingen van Stichting Out of Bounds.

Ik hou jullie op de hoogte!

Advertenties

10 comments

 1. Blijven schrijven Juul! Je kan het echt! Wie weet, een best seller in de dop! Wat de spannning betreft, jij hebt je portie wel gehad lijkt me zo dus een leuke roman ofzo :)? En zoals het gezegde gaat: ‘What doesn’t kill you, makes you stronger’ is zo waar! You have a heart of a lion. Ben blij dat het zo goed met je gaat! X Lotje

 2. Hai Juul, heerlijk dat goeie nieuws. Mocht je bij gebrek aan spanning iets spannends willen en ook iets lezen in een uitstekende, schijnbaar moeiteloze stijl, lees dan van Yann Martel, Het Leven van Pi. Geweldig; je neemt ook meteen een abonnement op de dierentuin. Grappig dat Lotje het ook over een dier heeft. Pi is overigens een 16-jarige jongen. verder zeg ik er niets over; zelf lezen en ervan geneiten. Liefs Marie-anne

 3. Hi Jules, wat heerlijk dat je je zo heerlijk hebt laten verwennen, op culinair gebied,en het geestrijke vocht. Nu weer even op adem komen, en de boel weer laten lopen, zodat je het aankunt, jij bent de enige die dat voelt, en, of het goed voelt. Liefs voor jullie allen, Monique

 4. Van harte Jules, wat een heerlijk gevoel moet het zijn. Zelf heb ik vandaag de laatste scan gehad. Ik hoop op dezelfde uitslag als jij! Geniet en sterkte met het herstel. Groeten, Kim

 5. Blij zijn met en trots zijn op wat je wel kan doen! En dat wordt steeds meer. En daar dan dus weer de prioriteiten uit naar boven halen. Ik met mijn ‘man met hamer’ ken die man met die hamer vrij goed, maar negeer hem ook gewoon volledig wanneer ik iets echt wil doen. Soit. Het is echt heel prettig om iets flink te kunnen aanpakken na een halfjaar ‘lappenmand’ . Dus inderdaad, ook niet te voorzichtig. Fijn dat je blijft schrijven. Doe je met de out of bounds al iets in de buurt van Amersfoort?

  1. Hoi Nelleke,
   Ik merk dat gewoon op tijd naar bed gaan al heel veel helpt! 🙂
   Out of Bounds zit echt nog in de opstartfase. Voor wat betreft de coaching gaan we vanaf eind september serieuze stappen maken. Met de fondsenwerving zijn we al wel begonnen. Binnenkort starten we met een proef in de buurt van Breda. We doen dus nog niets in Amersfoort. Heb je suggesties?
   Jules

   1. Hoi, Jules,
    Nog geen suggesties. Wij gaan nu eerst even naar Normandie genieten van uitgestelde vakantie. Klaar met chemo en bestralingen, Eerst genieten van de fruits de mer (etc). Dan half sept door petct (in één apparaat in één keer is best handig) en hart- en longtest en 22/9 volgt “De uitslag”. Ik zal denken….
    Amersfoort is natuurlijk wel heel centraal.
    Nelleke

 6. Dag Jules,
  Van harte proficiat met het goede nieuws. SUPER !
  Ik wens jou en je gezin het allerbeste voor de toekomst.
  Het was bijzonder om jouw gebeurtenissen te mogen volgen, en hopen ook voor onze
  zoon dat hij na nog 4 kuren hetzelfde goede bericht mag ontvangen.
  Lieve groetjes,
  Annie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s