De vlag kan uit!

Voor de mensen die het nog niet hebben gehoord of gelezen op Twitter: De uitslagen waren goed, ik ben helemaal schoon, de kanker is weg, de vlag kan uit!!! Holladiejee. Ik kom woorden tekort voor dit toch wel erg bijzondere moment. We wisten natuurlijk wel dat het eigenlijk niet mis kon zijn, maar deze bevestiging is toch wel erg welkom! We hebben het vandaag goed gevierd. We zijn eerst met onze ouders uitgebreid gaan lunchen in Hotel New York en ’s avonds hebben we met Roos en Sophie pannenkoeken gegeten. Heerlijk!

Ik mocht me vanmorgen om half 10 melden bij het lab om bloed te prikken. Het idee dat dat voorlopig de laatste keer zou zijn, was al bijzonder op zich. Achteraf is het wel jammer dat dit – als het goed is – de laatste keer bloedprikken met voorrang was. Als kankerpatiënt-onder-behandeling krijg je in het IJsselland op je labformulier een “CITO CHEMOPOLI”. Dit stempel geeft je voorrang op alle mensen in de wachtkamer. Vanaf nu hoor ik ook bij de mensen die een nummertje krijgen. Maar ik weet wel dat de mensen die zonder nummertje die worden voorgetrokken die special treat niet voor niets krijgen. En ik wil nooit meer ruilen!

Een uurtje later hadden we de afspraak bij de hematoloog. Vlak voor de afspraak werd ik ineens heel zenuwachtig. Shakira zei later dat ik dat al ruim een uur was, want ik was de hele tijd aan het praten over allerlei onzinnigheden en dat doe ik normaal nooit… Het was trouwens nog even spannend of de uitslag van de PET-scan op tijd binnen zou komen vanuit het Reinier de Graaf, maar drie voor half elf – op de valreep – kwam de geruststellende mededeling van de poli-assistente.

De hematoloog kwam meteen ter zake: “geen respons op de PET”. Dit betekent in normale mensen taal zoveel dat de contrastvloeistof niet oplichtte op de scan-foto’s en er dus geen verhoogde celactiviteit is geconstateerd. En in combinatie met een CT-scan die er net zo goed uit zag als 2 maanden geleden – “dat kon al niet beter” – is de conclusie: volledige remissie. Schoon dus!

Ik mag nu lekker 2 maanden weg blijven. Dat klinkt misschien kort, maar voor mij voelt het nu als een eeuwigheid. En ik kan er meteen aan wennen, want het eerste jaar mag ik elke twee maanden opdraven voor controle. Ik dacht eerst elke drie maanden, maar de hematoloog heeft het nog even gecheckt: dit is standaard protocol. De controle zal trouwens bestaan uit bloed- en lichamelijk onderzoek. Bij twijfel wordt er een ander controlemiddel ingezet, maar de scans worden zoveel mogelijk vermeden. Al die radioactiviteit is immers ook niet heel goed voor je.

Natuurlijk heb ik de arts nog even duidelijk gemaakt dat die 2 onderzoeken van vorige week ook best op een dag hadden gekund. Hij was een beetje verbaasd, maar ging het zeker uitzoeken. Ik vertrouw hem voldoende om nu te kunnen stellen dat mijn complottheorie – zoals de meesten – niet op waarheid berust. 🙂

Nu kunnen we dus weer vooruit gaan kijken! We kunnen weer dingen gaan plannen, zowel prive als zakelijk. Weekendjes weg, vakanties, verhuizing (?), whatever! Al is het maar voor het idee. Zakelijk moet ik vooral zorgen dat ik mezelf niet voorbij ga lopen. En met sporten trouwens ook. Alles met mate en weer rustig aan opbouwen. Maar niet té rustig natuurlijk! 😉

Nu zijn we helemaal gesloopt. Het was een bijzondere dag met veel emoties. Eerst daar maar weer eens van bijkomen.

Advertenties

38 comments

 1. Wat een geweldig nieuws! Neem aan dat er ook een fles champagne open getrokken is? Had ik dat niet in een van mijn eerdere reacties voorspeld ?;-) Jules, echt top! Geniet!

 2. Van Harte gefeliciteerd Jules,
  Je kent mij niet, ik jou alleen via deze weblog.
  Ik ben de moeder van Martijn Ganzevles (ken je wel)
  ook hij/wij hadden goed nieuws, dat wil je wel van de daken schreeuwen!
  Ik heb je gevolgd en ben heel blij voor jullie allemaal
  Knap maar snel weer op!

 3. Geweldig Jules, wat een super nieuws! Van harte voor jullie allemaal! Heerlijk en nu genieten!!

  Groetjes,
  Heidi
  ps ben op vakantie, hoorde je voicemail, heb niets ontvangen op mijn I-Phone, misschien op laptop, kom erop terug!

 4. En nu genieten van alle andere vrienden dan Hodgkin, Jules! Ik heb je berichten met grote belangstelling gelezen en veel bewondering voor de manier waarop je alles beleeft en verwoordt. Het klinkt misschien gek, maar ik zal je mailings missen. Heb het goed!

 5. Beste Jules,
  Ik volgde pas sinds kort je tweets, eigenlijk sinds ik het met Jeroen V. over je had. Gefeliciteerd met deze goede uitslag. En respect voor de manier waarop je je strijd hebt geleverd!

  Groeten, Nita

 6. Wat een super geweldig nieuws voor je. Ook wij opt werk hebben vaak aan je gedacht en over je gehad. Fantastische blogpost. Geniet er van, zoveel als mogelijk!

 7. Geweldig, fantastic, wonderful, proficiat en nog veeeeel meer van al die heerlijke uitdrukkingen! Wat fijn, zeg! En nu genieten, met volle teugen maar kalm aan! Maar dat weet je wel, he Jules! Ook Shakira en de meiskes: proficiat.
  Het allerbeste en heel veel liefs van Tante Miek en Uncle Bill

 8. Helemaal geweldig.Geniet van het leven …..Back to normal , maar wat is dat??
  Ontwennen en weer een balans vinden, heb geduld met je zelf.

 9. Yes yes yes yes!onwijs goed nieuws,Jules!!duimen van iedereen & all positive things heeft geholpen!!Enjoy!knuf,Michelle

  ps en ja rustig aan doen met alles,ook het sporten!;-)

 10. We waren erg benieuwd. ’n paar keer internet bekeken vandaag. Voor het slapen gaan toch nog even op dit late uur. En ja hoor: een heel, heel mooi bericht. We kunnen ons voorstellen dat jullie erg gelukkig zijn met de uitslag. Geluk gewenst daarmee! Vier het in alle soorten en maten en in alle toonaarden. Daar is alle reden voor. Je worstelde en kwam boven (de latijnse variant stuur ik je nog, ff de juiste grammaticale verbuigingen controleren). Vanmorgen woedde een grote storm in Zeeland, Walcheren schudde ervan. Nu we terug zijn, begrijpen we dat (een deel van) je roots zich op die manier naar boven worstelden. Net als jij. Zo hoort het ook.
  Geniet ervan met Shakira en de kids. Dat jullie nog vele nu eens ongestoorde gelukkige jaren tegemoet mogen gaan!
  Nanny en Chris Sohier

 11. Goed nieuws zeg,ik hoop dat jullie nu gauw weer genoeg energie hebben om te gaan genieten van alle “gewone” dingen. En Jules, bedankt voor alle mooie verhalen, ik zal ze nog gaan missen…..ik heb echt bewondering voor je positiviteit.

 12. GEWELDIG NIEUWS. Gefeliciteerd Jules en familie. Ga weer lekker genieten van het leven met je gezin. Pffooeh. Wat een opluchting! Grtn, Jeroen/Annet/H/W/E

 13. Gefeliciteerd!!! Heerlijk feestelijk al die mooie reacties zo op deze blog. De vlag mag inderdaad uit en laat um nog maar even hangen. Bouw lekker aan je energie, zodat je weer als die ‘ouwe’ Jules in het leven kunt staan, alhoewel een deel van je onbevangenheid wel zal zijn weggevallen. Een ervaring rijker.
  Dank je wel dat je deze wilde delen op je mooie, eigen wijze.
  Wim en Marijke

 14. Van harte proficiat, geweldig met dit, nu definitieve mooie,goede nieuws. Natuurlijk, zijn er eigenlijk geen woorden, om jullie, allen, te feliciteren. Maar we doen net als de anderen ons best. Zoals Clara zegt, schreeuw het van de daken, als ik een dak had zou ik het doen, misschien anders van het terras, dan horen je ouders het. Probeer steeds te bellen, maar zijn constant in gesprek. Maar ik blijf proberen. Geniet met jullie allen, Lieve groet Monique en familie

 15. Jules, proficiat met dit geweldige bericht. Geniet nu maar volop van alle positieve dingen die er weer zijn. Ook voor Shakira en de kinderen is dit fantastisch en natuurlijk moet de vlag uit. Bedankt dat wij op deze wijze getuige mochten zijn van deze nare periode en hopelijk horen wij in de toekomst van jou of van je ouders positief nieuws. Voor de toekomst wensen wij jullie alle goeds. Groeten Peter en Wendy Groenendijk

 16. Jules, Shakira, Roos en Sophie
  Allemaal gefeliciteerd met dit goede nieuws.
  Geniet er van en blijf gezond en gelukkig.
  Groetjes van
  Henny en Bas

 17. Jules, wat een goed nieuws!!

  Dit is zo’n bericht waar je op hoopt maar wat pas echt doordringt op het moment dat je het echt hoort! Ongetwijfeld waren dit de langste en spannendste 7 maanden van je leven. Nu schoon blijven he!!

  Nog een keer goed nieuws: ook als je op controle gaat, zetten ze CITO op je labformulier (tenminste bij mij wel 🙂 )

  Enne, bedankt voor het mooie leesvoer op dit blog.

 18. Ha Jules,

  Proficiat met het bereikte resultaat. Van tante Miek heb ik het vanochtend gehoord.
  Ik had al eens eerder op je blog gekeken en een reactie gestuurd, maar kon hem nu niet terug vinden. Wat ontzettend fijn. Ook voor je vrouw en de kids, je broers en natuurlijk je ouders. Ik ga je moeder deze week eens snel bellen. Ze zullen nu wel in Antwerpen zijn ivm jouw situatie.Weer een toekomst voelen, dat is het fijnste wat er is. Het leven lijkt zo normaal, maar dat is het niet. Je bent uitverkoren, als je mag leven en hier een rol hoe dan ook, mag vervullen. Ik blijf je berichtjes lezen, want die kunnen per vandaag niet zijn afgelopen.
  Sterkte met alles en zucht maar diep van geluk!!

  Marianne Brekelmans-Selders ook namens man Willem en Louise-Lotte.

 19. HARTSTIKKE FIJN! Wel een opluchting zeker? Ook als positief en optimistisch bent, je moet wachten op het moment van de uitslag. Herstellen en genieten, pas op voor ‘man met hamer’ als je te hard van stapel loopt. Die chemo schijnt pas na een half jaar(!) echt uit je lijf te zijn. Maar ja, wat is een half jaar nou eigenlijk?! Tip: blijf gewoon lekker schrijven! Ook goed voor je stichting.

 20. GEWELDIG; PROFICIAT!!! ik ben ontzettend blij voor je, en ook voor je ouders, Shakira en de dochters. rust ervan uit en kijk nog eens goed naar de adviezen van Nelleke.

  Veel liefs, Marie-anne

 21. Jules,

  Via via kom ik terecht op jouw blog, getrokken door het feit dat Shakira jouw vrouw is.

  Vervolgens heb ik met open mond en met grote verbazing jouw blog gelezen!

  Wat hebben jullie het voor je kiezen gehad de afgelopen maanden en wat geweldig dat jij schoon bent!

  Geniet van het leven en doe Shakira de hartelijke groeten!

  Groet,

  Michiel van ’t Hek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s