Complottheorie

De onderzoeken zitten er weer op. Dinsdag heb ik de CT-scan en het longfunctie-onderzoek gehad en vandaag de PET-scan. Dan reken ik even niet het bloedonderzoek mee dat maandag nog gedaan wordt voor de afspraak bij de hematoloog. Ik ben blij dat dit nu ook weer voorbij is. Het is toch een hoop gedoe die onderzoeken en kost veel tijd.

Op mijn vorige bericht kreeg ik een verbaasde reactie dat de CT en PET niet op dezelfde dag werden gedaan. Ik had geen idee dat het laten samenvallen überhaupt een optie was, dus ik heb even navraag gedaan. En inderdaad: de CT en PET hadden in één moeite door gedaan kunnen worden. Als het ziekenhuis beschikt over de juiste scanner is het geen probleem. Had ik dat maar geweten…

Behalve dat het afzonderlijk uitvoeren veel tijd kost, krijg je alle rompslomp ook dubbelop. Je moet twee keer nuchter zijn, twee keer contrastvloeistof naar binnen krijgen en twee keer geprikt worden voor een infuus. Als ’t niet in twee keer hoeft dus liever alles in één ruk door! Dit geeft natuurlijk te denken waarom ik in twee sessies moest.

Met een beetjke complotdenken kom ik tot de volgende conclusie. Het IJsselland Ziekenhuis heeft geen PET-scanner, alleen een CT-scanner. Het Reinier de Graaf in Delft heeft een PET-scanner waarmee ook de CT gemaakt kan worden. Ik had dus beide scans in het Reinier de Graaf kunnen doen. Maar dan kan het IJsselland geen rekening sturen aan de zorgverzekeraar en is alle omzet voor het Reinier de Graaf… Als deze theorie waarheid is, zou het wel extreem patiëntonvriendelijk zijn!!!

Maar goed… de onderzoeken gingen verder prima. Soepeler ook dan de vorige keer. Volgens mij hebben ze aan mij ook een makkelijke klant. Vanmorgen werden ook twee oudere dames opgenomen voor een scan. De ene had zich niet goed voorbereid en onvoldoende gedronken. Daarbij had ze ook nog wat moeite om om d’r ontlasting binnen te houden, met als gevolg dat haar rustbed volledig verschoond moest worden.

De ander was erg slecht ter been en kon niet zelf op de scantafel klimmen. Er waren twee mannelijke verplegers nodig om de klus te klaren. Ik had medelijden met zowel de verpleging als de dames zelf. De dames waren duidelijk niet gelukkig met hun situatie, maar reageerden dat tegelijk af op de verpleging.

Het zit er weer op dus. Nog vier nachtjes slapen en dat is het uitslag-dag! Ondertussen gaan we er maar weer een mooi weekend van maken. Morgenavond gaan we naar Paradie Overschie*, zaterdag vieren we het kinderfeestje van Roos en zondag gaan we picknicken. Helemaal leuk!

* voor de mensen die het niet weten: gedurende de komende Paradie Overschie zal 5% van de opbrengsten van de hospitality tent ten gunste van Stichting Out of Bounds komen. Tijdens Paradie zijn er optredens van o.a. het Goede Doel, Clouseau, Stereo, Di-rect, en nog veel meer. Zie verder http://www.paradie-overschie.nl

Advertenties

5 comments

 1. Jules:wens je een fijn weekend,toch nog wat nachtrust in aanloop naar de uitslagdag…duim voor jou en je dames!!! knuf, Michelle en geniet van alle feestjes dit weekend!
  wel ongelooflijk dat door dat hele gedoe je de dingen 2x door moet maken…niet ècht patiëntvriendelijk is een understatement!

 2. En wat je echt leert met al dit “gedoe” is, dat je als patient echt voor jezelf moet uitkijken, je leert het op nog jonge leeftijd, en leer er goed van voor als je ouder wordt en dit als een heeeeel vroege ervaring kunt beschouwen!!!Ik heb het via Uncle Bill’s vele problemen ook geleerd! Jammer dat we dat niet zomaar vanzelf kunnen leren zonder deze moeilijke ervaringen die jij nu moet doorstaan…
  Have a wonderful weekend, enjoy as much as you can, Jules.
  Liefs, Tante Miek

 3. Hi Jules,
  Complottheorieën zijn niet aan mij besteed. Maar dit is er wel degelijk een. Sinds we in België wonen, kunnen wij Nederland meer ‘op afstand’ volgen. Met name de gezondheidszorg gaat snel de verkeerde kant uit, zeker sinds de invoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet. Het gaat allang niet meer om patiënten en hun welzijn; alles draait om geld. Overigens een breed maatschappelijk verschijnsel aan het worden. Alsof geld / economie het enige is van belang. Ach, tegen wie zeg ik dit eigenlijk.
  Leuk dat je nog voor de uitslagdag naar Paradie Overschie gaat. Hopelijk wordt er veel geld (sic!) opgehaald. We zullen hard duimen en maandag het kaarsje weer opsteken. Malle gewoonte eigenlijk; jouw lichaam (en jij?) weten de uitslag al langer.
  Warme groet van het Antwerpse van Wim en Marijke

 4. Hi Jules, veel sterkte met alle herstel. Hoorde van Gijs je verhaal en heb je blog uitgebreid zitten lezen. pfft heftig allemaal. Wij leven zeer met jullie mee.

 5. Dag Juul, soms krijg je de indruk dat DE gezondheidszorg er niet voor de patiënt is, maar dat dat juist omgekeerd is. Maar stop er geen energie in. Ik hoop dat je de uitslag nu weet en dat het meevalt zodat je het hele gedoe achter je kunt laten. Fijn dat je zo kunt genieten van de leuke en gezelligen dingen in het leven. Zorg goed voor je lijf, gun het rust en geef het dagelijks wat ‘kunstmest’. O ja, dat wil ik je niet onthouden: bij de Bossche hokeyclub stoppen ze met het broodje kroket en het ‘patatje met’ voor na de wedstrijd en gaan ze een gezonde snack aanbieden, omdat sport en ongezond eten toch eigenlijk een contradictio in terminis is. Ik hoop dat je er ook als niet-hockeyer kunt eten. Er schijnen in het land meer clubs te zijn waar ze dit doen. Ik vind het ook uit pedagogisch opzicht een goed plan. Ik merk het ook aan de kleinkinderen: gezond eten vinden ze niet meer lekker, behalve die van Leteke en Geerten, die eten vis, tomaten, groente, drinken karnemelk, maar die van Anne-marie moeten overal zoete siroop in en griezelen van een stukje tomaat in de tomatensaus. Ze zijn wel heel gezellig en leuk.
  Lieve Juul, het allerbeste voor jou en je meisjes, Marie-anne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s