Het laatste lood weegt zwaar

“Mag ik je even iets vragen? Ben jij Jules?” Dat was het begin van een onverwachte, maar erg prettige ontmoeting met een lotgenoot vandaag. Hij herkende mijn gezicht van een paar foto’s op mijn weblog. Dat was toch wel heel bijzonder, om zomaar ineens herkend te worden, terwijl je met een espressotje in je hand zit na te genieten van een heerlijke lunch. “Beroemd” door een ziekte, wat een bizarre grap.

De ontmoeting was zoals gezegd heel prettig. Hij had toevallig vandaag zijn laatste van 18 bestralingen gehad, na eerst 6 chemo-behandelingen te hebben moeten doorstaan. Hij sprak net als ik vrijuit over zijn ziekte en de behandelingen. En qua mentale benadering hebben we volgens mij ook veel gemeen: een hele positieve en doelgerichte instelling. Ik vond het dan ook mooi om te horen dat hij alweer lekker midden in het leven stond.

De laatste behandeling was me vies tegengevallen. Niet zozeer de sessie in het ziekenhuis zelf, hoor. Die was prima. Roosje was meegegaan en heeft aan alle patienten op de dagbehandeling Jip-en-Janneke-taart getrakteerd. Aan iedereen die het wilde tenminste, want sommige patienten werden al misselijk bij de gedachte aan taart… 🙂

Roos zag er geweldig uit. Ze had een grote verjaardagshoed op met 5 kaarsjes erop en een grote button met “birthday girl” erop. Ze had bekijks van iedereen in het ziekenhuis en kreeg alle aandacht van de zusters en patienten. Het hoogtepunt was voor haar toch wel dat ze een rondleiding kreeg op de kraamafdeling waar ze 5 jaar eerder was geboren en hele kleine babytjes heeft gezien die op dezelfde dag jarig zijn als zijzelf. Plaats genoeg voor geluk in het ziekenhuis.

Geluk had ik dus wat minder met deze laatste gift. Ik zag er vooraf minder tegenop omdat het idee van de laatste me kracht gaf. Maar blijkbaar wegen de laatste loodjes toch echt het zwaarst. Met name de zaterdag was veel zwaarder dan andere keren. Maar ik merk ook gisteren en vandaag dat ik meer vermoeid ben. Dat viel dus flink tegen. Maar gelukkig is het wel de laatste!!!! Als het goed is, tenminste. 16 augustus weten we wat dat betreft meer. Dan krijgen we de uitslag van de scans die ik de week ervoor krijg. Spannend!

Vrijdag gaan we er lekker een weekje tussenuit. Extra uitrusten en heerlijk genieten van ons gezin. Daarna kunnen we er tegenaan om stapje voor stapje weer een “normaal” leven op te bouwen!

Die lunch hebben we trouwens genoten bij De Prins van Terbregge, een heel sfeervol restaurantje aan de Rotte in Hillegersberg in Rotterdam met een heel gezellig terras. Het eten was prima en de bediening uitstekend. Dat laatste is tegenwoordig al een verassing op zich. De Prins is een absolute aanrader!

Advertenties

11 comments

 1. Hi Jules, Wat fijn, de laatste, ook al was het de zwaarste…tja, die laatste lootjes he! maar geniet van jullie weekje eruit, allemaal en dan het beste voor de 16e. Augustus wordt wel een hele maand, 2 dagen na jouw uitslag heeft Uncle Bill zijn 81ste (jonge, jonge!) en de 25ste krijg ik een nieuwe heup. Ik hoop dat het alleenmaar feestjes worden, moeten we gewoon op vertrouwen he.
  Liefs en het allerbeste voor jullie alle viertjes, Tante Miek

 2. Hoi Jules,

  Leuk lezen over Roos. Mijn dochtertje meldde ook aan iedereen dat papa geen “kanker meer heeft!”, toen nog 3. Heerlijk was dat.

  Nog even over de laatste loodjes: herkenbaar. Heb toen het langst nodig gehad om te herstellen. Maar goed: langzaam maar zeker is dan een mooie gedachte. Gewoon niet snel willen…. Als ik zo je log lees is je gevoel over je lichaam goed, vond ik altijd het belangrijkst.

  Hou je sterk!

  Groet michiel

 3. Ha Jules, ik had al wat begrepen over je laatste gift met Roos erbij en zo, maar leuk om dat ook hier nog eens na te lezen. Klinkt als een mooie bijzondere dag! Nu welverdiend vakantie: geniet ervan! Ik krijg overmorgen mijn voorlopig laatste scan en hoor dan als het goed is maandag van de oncoloog: “tot over een half jaar!” Spannend, dat wel. Maar het komt vast goed! Gek idee om dan een half jaar weg te mogen blijven, maar wel zo heerlijk om weer op te gaan bouwen.
  Jules, ik hoop dat jij ook weer snel meer en meer aansterkt. Zet hem op!
  x

 4. Wim en ik wensen jullie je welverdiende vakantie van harte toe. Het afkicken kan beginnen. Wat een leuke foto trouwens van Roos met haar papa; zo lekker veilig in het holletje van je arm. Neem je tijd voor het aanpassen aan de nieuwe fase.
  Wim en Marijke

 5. Proficiat met je hopelijk laatste gift. Vol interesse hebben wij jouw verslagen altijd gelezen en onze complimenten hiervoor. Voor nu een fijne vakantie met je gezin en voor de toekomst alle geluk. Fam. Groenendijk

 6. Hallo Jules, wat een mijlpaal he, de laatste chemo, want daar gaan we vanuit! En nu heerlijk met z’n vieren ”bijkomen”: geniet ervan: ’t is jullie zo van harte gegund!

  Groetjes

  Ali Wolff

 7. Jules,
  Spreekwoorden en gezegden zijn niet voor niets uitgevonden. Dat van die loodjes, en vooral de laatste, klopt dus. Dat geldt ook voor luctor et emergo: daar ben je het zichtbare voorbeeld van.
  Eind goed, al goed is er ook zo een. Dat geldt vast en zeker ook voor jou! Proficiat.
  Nanny en Chris Sohier,

 8. beste, dappere Jules, je hoopt natuurlijk dat de laatste het lichtste is -en dat kan niet- maar dan toch aanvoelt als het minst zwaar….De laatste bergetappe is, denk ik, ook het zwaarst. Alle moeheid en opgebruikte energie ga je voelen. maar rustig aan, dan komt het terug en dat is het beste gevoel..
  Wij lagen deze dagen in de clinch met de processierups. het ergste eigenlijk, behalve de gekmakende jeuk, is het feit dat het onze eigen stomme schuld is: we hebben het nest in een plastic zak gedaan en zijn al doende onder de haartjes gekomen;. Hadden we al een keer eerder gedaan. De ellende van toen stond ons niet meer voldoende bij, dus nog een keer stom gedaan.
  Het kan – volgens de site – 2 weken duren. Laat je vakantie niet verpesten door de haren van die beestjes. Niet naar een eikenbos gaan, wel een heel mooie week. Liefs, Marie-anne
  .

 9. He Julleke,

  hoop dat dit inderdaad het laatste loodje is en vooruit gekeken kan worden naar een weer “normaal” leven. Geniet van jullie vakantie!!
  Tot snel.

  Gr Boet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s