De laatste ronde!

Het is zo ver: vandaag heb ik – als het goed is – de allerlaatste gift! “Als het goed is”, omdat ik over een paar weken pas echt zeker weet of ik schoon ben. Dan krijg ik weer een CT-scan en ook een PET-scan. Die combinatie geeft de meeste zekerheid over genezing. En daarna blijft het natuurlijk spannend of de kanker niet terugkomt. We gaan natuurlijk uit van het positieve!

Gisteren ben ik weer bij de hematoloog geweest voor controle. Het was natuurlijk spannend of ik sinds de laatste halve chemo weer goed was hersteld. Het was met name belangrijk dat m’n weerstand weer op peil was. Door het warme weer slaap ik minder goed en dat helpt nu natuurlijk niet. Uit voorzorg had ik de biertjes en wijntjes de afgelopen weken ook maar gelaten voor wat ze zijn. Niet dat ik mezelf regelmatig klem dronk, maar een lekker glaasje bij het eten gaat er altijd wel in.

Er is in ieder geval iets dat geholpen heeft, want mijn leuko-waarde zat weer op 3.1. En dat is voldoende om vandaag weer de volle chemo-lading te krijgen!

Straks gaan we trakteren in het ziekenhuis. Natuurlijk omdat het – als het goed is – de laatste keer is dat ik op de behandelafdeling kom, maar ook omdat Roosje vandaag vijf is geworden. Het is een bijzondere dag wat dat betreft. We hebben gisteren haar feestje al gevierd en vanmorgen is ze nog eens extra verwend. Ze gaat zo mee naar het ziekenhuis en Shakira zal met haar een kijkje gaan nemen op de kraamafdeling waar ze dus exact 5 jaar geleden geboren is.

Al met al een bijzondere dag! Nu weer even door dit dal heen en dan uitkijken naar de onderzoeken en de uitslagen. Over ongeveer 4 weken hoop ik dit hoofdstuk echt af te kunnen sluiten!

Advertenties

7 comments

 1. Ha Jules,

  Succes man met de laatste loodjes en uiteraard van harte gefeliciteerd met de verjaardag van jullie dochter.

  gr Leon

 2. Hee Jules! De laatste! Laatste keer ziekenhuis, laatste keer als een verschenen bosje bloemen naar huis, laatste keer kotsmisselijk 3 dagen in bed. Hierna alleen nog maar bergopwaarts! Heerlijk… Maar dat maakt deze dan weer niet minder akelig. Dus nog even doorbijten.
  Succes vandaag en van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Roos. Ook al zo’n mooie naam! 😉

 3. Van harte gefeliciteerd met Rosemarijn, alweer vijf jaar, sopt ze nog steeds een zacht eitje met een soldaatje. Denk nog vaak aan onze gezellige logee. Wat een emoties, geboorte, jarig, jouw laatste dag. Maar het is allemaal heel mooi en positief, blijven de kaarsjes branden tot het laatst. Voor allen felicitaties, voor al jullie bijzondere momenten. Van ons allen, Monique

 4. Ha Jules, wat geweldig dat je er een feestje van maakt op deze bijzondere dag: inclusief traktatie in het ziekenhuis. Is het geworden wat je er van verwacht had? Iets om nooit te vergeten in elk geval. Heel veel succes nu met aansterken. Ik kan je vertellen: zit nu 3 weken na de laatste shot en dat voelt erg goed. Lekker om je op te verheugen toch? Zet hem op deze dagen.. de laatste keer!
  x

 5. En, Jules,hoe zijn de “laatste keer die drie dagen” verlopen?ik hoop goed voor je en je had al een extra reden voor een feestje:b’day van je kleine grote meid!time flies en vanaf nu helemaal! al zin in de voorbereiding van je hockeyseizoen?just like u said:positief bekijken,vaak moeilijk but if anyone can do it, u can do it! taking it one step at a time and u dare to look forward for some time now…that’s the beginning! betekent dit na 4 weken beginnen met je Sportplan op Maat bij Tegenkracht?
  geniet nog even van je kleine feestje en proost met een lekker wijntje strax!
  ciao en een warme knuf, Michelle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s