Halve chemo – dubbele warmte

Jaja, deze keer al op de maandag na de chemo een nieuw bericht! Dat heeft natuurlijk iets te betekenen. En dat is inderdaad dat het nu al op maandag een stuk beter met me gaat. Het effect van een halve dosis chemo is goed voelbaar. Ik ben een stuk minder vermoeid en futloos. Maar helaas heeft het weer het afgelopen weekend niet helemaal meegewerkt…

Waarschijnlijk heeft iedereen last gehad van het tropische weer van de afgelopen dagen. Het was echt niet te harden, hè… En stel je dan eens voor dat je geen kant op kunt… Dat je in je – normaal gesproken erg prettige – huis bent, waarin je de temperatuur met het uur voelt stijgen. En dat je er helemaal niets tegen kunt doen. Ik kan je vertellen dat die warmte bakken met energie kost. Zoveel energie dat ik af en toe het idee had dat ik helemaal geen halve chemo-gift had gekregen, maar gewoon de volle bak.

Vandaag is het gelukkig weer een stuk beter qua weer en dat voel ik dan ook meteen. Ik kan veel meer, ben minder snel moe, veel minder misselijk en heb een veel betere verdraagzaamheid ten opzichte van alles wat er om me heen gebeurd. Nu moet ik alleen goed opletten dat ik niet weer teveel ga doen. De komende 2 weken staat alles in het teken van weerstand opbouwen. En dat betekent vooral voldoende rust nemen…

Ik heb de finale in ieder geval kunnen kijken. Dat wil zeggen dat ik de 120 minuten speeltijd redelijk heb kunnen uitzitten. En het is goed dat Nederland in de finale stond, want anders was ik vast in slaap gevallen… Wel alle lof voor de strijd die de jongens hebben geleverd. Over 2 jaar worden we Europees kampioen!

Advertenties

10 comments

 1. Dag Jules, Fijn dat je je dit keer vlugger fit voelt. Tja, dat warme weer hebben wij hier de hele zomer en het is dit keer heel heel erg warm en naarmate wij ouder worden is het minder en minder prettig, gelukkig dat we airco hebben anders waren wij niet hier!! Ik kan me voorstellen hoe jij je voelde met die hitte.
  En..ik heb echt de hele wedstrijd gevolgd, had ik ook vast niet gedaan als Nederland niet had gespeeld! Ik weet zelfs niet hoe vaak de World Cup gespeeld wordt, ieder 2 of 4 jaar??? !!!
  Liefs, Tante Miek

  1. Hoi Miek,
   De World Cup wordt elke vier jaar gespeeld. Tussentijds is elke 4 jaar het Europees Kampioenschap. We kunnen ons dus weer twee jaar voorbereiden op een mooi nieuw toernooi.
   Jullie hebben toch hopelijk wel een lekker windje bij dat warme weer? Anders is het echt niet uit te houden….
   Groetjes, Jules

   1. Ik lees vandaag je antwoord pas en ik hoop dat jij dit nog zult lezen! Nee, een lekker windje hebben wij hier meestal niet, dan moeten we naar het strand gaan, daar is het meestal wel, maar toch nog veel te warm voor ons. But..”This too shall pass”…we blijven veel binnen!!
    Tante Miek

 2. Prima zo! Houd moed! Bij de volgende ronde ben je alweer lange tijd in goede lichamelijke doen.Kun je volop genieten.

  Overigens: ik dacht dat jouw deel van de Sohierfamilie verstand van voetballen had….? Stelletje houthakkers. Mi terecht verloren. Maar ja, ik sta niet bekend als n kenner van voetbal.
  Groet,
  Chris

 3. Dag Jules,
  Jeetje, dat is even schrikken zeg. Wat heb jij met je gezinnetje een hoop doorstaan de afgelopen tijd. Ik moest onlangs nog denken aan onze ontmoeting op het NIMA-congres vorig jaar. Dit jaar had ik zelfs nog gekeken op de bezoekerslijst of je je weer had ingeschreven, zelf kon ik er niet bij zijn, vandaar mijn uitnodiging via LinkedIn (nog van niets wetende). Totdat we via een andere ‘oud’ bekende kort geleden vernomen wat jij nu doormaakt. Veel respect voor je positiviteit in deze zware tijd, moge dit je helpen om weer helemaal de oude te worden en verder van de toekomst te kunnen genieten samen met je vrouw en kinderen.We denken aan je en heel veel sterkte toegewenst!
  Groeten,
  Siebe en Wesley

 4. Hoi Juul, dat zou mooi zijn -en waarom niet?- als je met de helft van die chemo het ook redt. Vraag maar waarom ze dat niet altijd doen.
  Leteke is hier met haar 4 kindjes en de jongste (nog geen 2) kan ’s avonds niet in slaap komen en houdt zo de hele familie bezig. De oudste had dat ook op die leeftijd; echt hopeloos .Overdag is ze toch heel energiek, maar voor de rest van de familie is het geen lolletje. Ik hoop zo voor jullie dat het nu berg op gaat. wat zullen jullie daar van genieten. Alle goeds, Marie-anne

 5. Almost done, only one to go! Heb bewondering voor hoe je het hebt gedaan Jules! Op Leonidas krijg je een lekker en zeer zeer welverdiend “Blauw Drankje” van mij! Take care, en geef maar aan wanneer je er klaar voor bent. Je bent altijd welkom, maar neem je tijd! Jorg

 6. Gelukkig is het weer voorbij, en kun je weer je rust nemen als je het nodig hebt. Ik ben er nog niet klaar mee, mijn Jules, vind ook de Tour, leuk om te volgen, maar dat gaat ook weer voorbij. Leve de zomer, een aircootje aanschaffen? Morgen is de warmte voorlopig weer voorbij. Sterkte met de laatste lootjes. Monique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s