Ontdek de verschillen

Tussen al het chemo- en voetbal geweld door heb ik gelukkig nog voldoende gelegenheid om de deur uit te gaan en af en toe lekker te werken. Zo wandel ik nog steeds vrijwel wekelijks rond in het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch. Daar kom ik nu al ruim een jaar en ik ken er best veel mensen. Maar ik begin steeds meer te merken dat minder mensen mij herkennen.

Blijkbaar zijn mijn gelaatsveranderingen zodanig dat spontane herkenning in de wandelgangen voor mensen die mij een paar maanden niet meer hebben gezien erg moeilijk is. Dat geeft natuurlijk niets, maar het is wel een vreemde gewaarwording. Als je spontaan “Hoi!” roept, trekken die mensen duidelijk een wie-ben-jij-in-hemelsnaam gezicht en pas als ze de moeite nemen om goed te kijken, komt de herkenning. Maar aangezien de meeste mensen die moeite niet nemen, ben ik maar gestopt met al te enthousiast hoi-en.

En dat is natuurlijk niet alleen bij Essent zo, maar het geldt overal. Behalve dat het een beetje een vreemde ervaring is, heb ik er geen moeite mee. Ik heb er zelfs alle begrip voor. Als ik een recente foto van mezelf vergelijk met een foto van een half jaar geleden, zijn voor mij de verschillen ook wel duidelijk. Ontdek de verschillen zelf maar!

Behalve dat het haar bovenop mijn hoofd zwaar gekortwiekt is – wat natuurlijk de grootste verandering is – zijn ook mijn wenkbrouwen en wimpers veel dunner geworden. Volgens mij is de vorm van m’n hoofd niet echt veranderd. Ik heb niet ineens een ingevallen bekkie, geloof ik. Ik heb in ieder geval geen ziek-hoofd. En die bevestiging krijg ik ook. Als mensen me dan toch herkennen, zeggen ze al snel: “je ziet er nog goed uit!”. En dat maakt veel goed! 🙂

Advertenties

8 comments

 1. Jules, tja er is een duidelijk verschil. Maar ik denk, dat Shakira en de meiskes (eigenlijk iedereen die je dagelijks ziet) er amper erg in hebben. En volgend jaar ……….. dan brom je, dat je alweer naar de kapper moet: kun je je nu nog niet voorstellen he, maar dat gaat vast gebeuren. Toch nog even terug naar de chemo: aan de ene kant: brrrrrrr, maar ……….. aan de andere kant: geweldig! Jules wordt weer helemaal Jules!
  Groetjes van Ali Wolff

  Ali

 2. Jules, het is inderdaad een groot verschil maar je ziet er best goed uit hoor, alleen een beetje anders en…(ik weet niet of dit een troost is..ha,ha,ha)je lijkt nu veel meer op je Papa,echt waar. We zullen zien of dat zo blijft of niet!!En je hebt geen ingevallen “bekkie” zoals jij dat noemt. Je voelt je goed en dat is natuurlijk het belangrijkste en dat weet Jules ook heel goed he! Heel veel liefs van Tante Miek

 3. Je ziet er ook heel anders uit dan de foto rechts op je blog, van je profiel. Maar inderdaad, helemaal geen ziek uiterlijk. Zal nooit vergeten dat we net mijn moeders diagnose hadden gehad en even later in een winkel liepen, en ze werd heel snel moe dus ze wilde even zitten. O, zegt de winkelbediende, hebt u een griepje?….

 4. hee Jules,

  Na het bestuderen van het filmpje en de foto moet ook ik bekennen dat het er niet vreemd uit ziet. Het blijft volgens mij wel zeker wennen aangezien je eerst zo’n grote bos donker golvend haar had wat, wapperde in de wind, maar na het bericht gelezen te hebben van het goede nieuws en de fles champagne, denk ik dat dat haar er volgend jaar weer zit meer dan ooit te voren.

  Wij moeten bekennen dat wij super trots op je zijn dat je zo’n site hebt opgestart en bezich bent met het oprichten van een stichting, en iedereen zo laat mee lezen in je process naar genezing. Jeetje zeg, maar wat je al aangaf je bent niet voor 1 gat te vangen.

  Een hele dikke knuffel aan Shakira en de meisjes en ja natuurlijk ook jij een dikke knuffel en veel liefs uit Vlaardingen Liane en Ray

 5. hi jules. eigenlijk ben je juist erg in de mode, dat je naar z.afrika bent geweest met de oranjejongens. net of je door hun prive coiffeur bent geknipt. maar alle gekheid op een stokje, we heeeeeeeeeeel trots op je, en eigenlijk hadden we ook niets anders van je verwacht, je bent een kei, jongen. hopelijk gaat dit berichtje weg, ik zit in amsterdam bij danielle op de poezen te passen. vakantie in oranjeland. lieve groeten, ook voor je keien thuis. monique

 6. Hi Jules,

  Mijn collega Niels tipte me op jouw blog. Goed dat je erover schrijft.
  Als je bij Essent rondloopt dan is dat bij om de hoek bijna, waar ik woon.

  Ik hoop dat het goed met je gaat. Mooi om te lezen dat je je conditie weer probeert op te bouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s