Voetbal kijken met Twittervrienden

Deze dagen zijn dagen vol met dubbele gevoelens. De eurforie van het goede nieuws dat ik zo goed als zeker kankervrij ben, overheerst natuurlijk. En dat wordt gesterkt door alle felicitaties die ik uit alle hoeken en gaten heb gehad. Maar het liefst zou ik het uitgebreid willen vieren en dat kon dan weer niet omdat ik vrijdag meteen weer aan de bak moest voor de volgende chemo gift.

We hebben het wel gevierd, hoor! De fles champagne, die we op het laatste moment hebben gehaald, was heerlijk. En m’n vader – die speciaal voor de uitslag op en neer was gekomen uit Portugal – heeft ons getrakteerd op een heerlijk etentje. Maar ja… ik ben nu toch extra voorzichtig met de drank… m’n weerstand is natuurlijk niet al te best en bovendien lijkt het me niet heel fijn om met een stuk in m’n kraag aan het infuus te gaan hangen… Het liefst had ik een groot feest gegeven… maar dat komt nog wel!

Overigens maakt de wetenschap van de voorspoedige genezing geen bal uit voor het effect dat de chemo op me heeft. Ik voel me net zo klote (excuser le mot) als anders. Vrijdag was het echt weer heel zwaar, zaterdag ging het iets beter, maar gisteren kon ik weer niet op of om. Spuugpraktijken blijven me gelukkig nog steeds bespaard!

En vandaag was het natuurlijk helemaal een aparte dag. Heel Nederland kijkt in gezamenlijkheid naar Nederland-Denemarken en ik zit in m’n uppie op de bank. En dat was nog m’n eigen keuze ook! In de dagen na de chemo heb ik helemaal geen zin in mensen om me heen. Praten kost me dan gewoon teveel energie. En tijdens voetbal moet je praten, toch? Discussiëren over tactiek, schelden op blunders en spelers die een mooie actie maken de hemel in prijzen.

Natuurlijk had ik dus het liefst in de kroeg gestaan. Maar ik heb uit lijfsbehoud maar gekozen voor voetbal kijken met mijn Twittervrienden. Kan ook erg leuk zijn, moet ik zeggen. Maar ik merkte wel dat ik op een gegeven moment meer aan het Twitteren was, dan voetbal aan het kijken. Dat lag geloof ik aan het lage vermakelijkheidsgehalte van de wedstrijd. En niet te vergeten die irritante Frank Snoecks… Zouden ze bij de NOS tijdens de evaluatie ook naar de tweets over het commentaar kijken… 😉

Advertenties

8 comments

 1. Troost je: er hebben ook heel veel mensen gewerkt! En van het radioverslag van Jack van Gelder krijg je spontaan hart problemen ;-))

  Zaterdag ga je vast genieten van de wedstrijd met vrienden! Hou nog even vol, dat feest is in aantocht…

 2. Zelfs in Antwerpen hoefde je niet gekeken te hebben om toch te horen dat Oranje gewonnen heeft. Oranje over Kipdorp. Mooie aftrap.
  Goed dat je voor jezelf hebt gekozen en in alle eenzaamheid (wat heet) de wedstrijd hebt gevolgd. Op het Belgische nieuws was al een paar uur te horen dat slechts 1/3 deel van de werkende bevolking aan het werk zou zijn.
  Groet uit een Oranje-kleurende Sinjorenstad
  Marijke

 3. Als je wat hebt gemist kun je het aan Roos vragen hoor. De eerste helft heeft helemaal (een tikkeltje wiebelig) gezien. Ze zat gezellig naast me. Toen ik de kinderen vroeg of ze wilden keuzewerken of voetbal kijken was haar antwoord:”ik moet van pappa voetbal kijken”. Bij de tweede helft haakte ze toch af maar toen ik vertelde dat Nederland voor stond dacht ze weer aan pappa: “Hij zal wel erg blij zijn!”

 4. Ik heb geen commentaar op al dat voetballen, ken het niet en het mij niet! Maar ik hoop wel dat je je weer vlug “lekker” zult voelen. Het vieren kun je later altijd nog inhalen!!
  Liefs, Tante Mieke

 5. Ben zelf geen liefhebber van voetbal, nog oranje, dus veilig in de Signorenstad, weet niet eens wat de uitslag is, hoor het straks wel van Jules. Maar hopelijk geniet jij er wel van, samen met de twitters en andere. Als jij geniet ben ik weer blij. Hopelijk ben je goed als de wedstrijden leuker worden, om samen met ???????? het te vieren. Het gaat je goed, houden zo. Ciao Monique

 6. Jules,

  Ik heb vandaag genoten van het voetbal.

  ’s Morgens was het al lekker rustig op de weg
  ’s Middags, tijdens de wedstrijd, van Rotterdam naar Amsterdam gereden. Weer niemand op de weg en toen rond 17.00 uur weer lekker terug naar het Brabantse land.
  Ik was binnen het uur weer thuis.

  Ik zeg moeten we vaker doen: een voetbal wedstrijd midden op de dag.

  gr Joost

 7. Fijn dat het allemaal zo goed gaat, maar je moet nog wel de klus helemaal klaren om echt te kunnen vieren. En dan kun je er ook echt van genieten.
  Het voetbal van vandaag had je ook kunnen missen, alleen de uitslag telt.
  Hopenlijk zijn de volgende wedstrijden spannender om dan ook samen met anderen volop van te kunnen genieten.
  groeten Therese

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s