Geniet, maar leef met mate

Vanochtend was de koorts gelukkig weer weg en hij is vandaag weggebleven. Die ellende is dus ook weer achter de rug en dus maar meteen gebeld met het ziekenhuis. De internist wil graag dat ik zo snel mogelijk de volgende chemo krijg, dus ik mag me maandagochtend om 8 uur melden. Eerst weer bloedonderzoek en dan de definitieve go, zodat ik om half 10 de gift kan krijgen. hiep hoi…

De afgelopen dagen heb ik een heleboel goed bedoelde adviezen gekregen dat ik goed naar mijn lichaam moet luisteren. Uiteraard doe ik daar ook mijn best voor, maar gek genoeg geeft mijn lichaam geen signalen of ik hoor ze domweg niet. En da’s best onhandig, zeker als de gevolgen zo zijn als de afgelopen dagen.

De reactie die me het meest heeft geraakt kwam vanmiddag binnen op deze weblog en is van een oud-collega en ex-Hodgkin patient. Voor de mensen die ‘m nog niet hebben gezien:

Heh… ik herinner me nog… dat ik bij mijn behandelend arts kwam in een soortgelijke situatie. Ze fronsde en zei eerst helemaal niks. En toen sprak ze de woorden die een tijd lang zijn bijgebleven.

“Meneer O.,
Ik doe heel erg mijn best om u te genezen.
Ik zou het op prijs stellen als u meewerkte.”

Oh-oh , hoe treffend! Hoewel het zwaar tegen mijn natuur indruist (niet toegeven, ben toch geen watje, vooral doen waar je zin in hebt, etc),  had me na woensdag al voorgenomen het toch maar iets rustiger aan te doen. Maar na het lezen van deze quote weet ik zeker dat ik dat ga doen. Voor mezelf, maar ook voor Shakira en de kindjes. Het is net alcohol:

Geniet, maar leef met mate!

Advertenties

7 comments

 1. Mijn vader vergeleek het laatst met een leeggelopen accu van een auto: het duurt even voordat die weer volledig opgeladen is en als je te snel teveel gaat doen, is ie ook zo weer leeg. Bij jou geldt dat natuurlijk helemaal – je lichaam is toch al zo hard bezig te herstellen en dan ook nog extra energie moeten besteden aan alle activiteiten die jij onderneemt! Maar volgens mij zijn er genoeg mensen in je omgeving die je meteen op de vingers tikken en komt het nu wel goed 😉 Fijn weekend!

 2. Dag Jules,

  Hoewel ik niet vaak een reactie geef op je stukjes, wil ik je graag laten weten dat ik vrijwel elke dag even kijk of je alweer geschreven hebt. Ik schrok een beetje toen ik las dat je naar de SH moest, maar gelukkig loopt het allemaal met een sisser af en mag je maandag weer aan de bak. Geniet lekker van dit extra weekendje. Bij Adam merk ik een groeiende tegenzin om volgende giften te gaan halen en hoewel we natuurlijk weten dat het goedje er noodzakelijk inmoet om weer beter te worden, heeft het woord GIFT toch ook wel een mooie dubbele betekenis…. vind je niet? Na jouw foto’s VOOR en NA, heb ik afgelopen dinsdag eens goed naar Adam gekeken en jawel, het klopt echt! De normale gelaatskleur is de volgende dag gelukkig weer helemaal terug. Jules, bedankt voor al het leesplezier dat je iedereen bezorgt! Je bent voor ons een inspiratie en een baken, waarop we ons richten en ondanks dat iedere patient anders is, zie ik de gelijkenissen in het proces dat Adam doorgaat. Jij bent nu op de helft, Adam op een derde. Zet hem op!
  groeten uit Groningen
  Trijnie

  1. Hallo Trijnie,
   Bedankt voor je bericht. Ik ben blij dat ik op deze manier ook mensen kan helpen. Zo zie je maar dat aan elk nadeel ook weer een voordeel zit. Ik ben net begonnen aan het boek “Helaas heb ik wat te vertellen” van Roos Jelier. Roos heeft ook Hodgkin gehad. Haar verhaal is ook erg herkenbaar. En het leest lekker weg! Net als Adam zie ik ook steeds meer op tegen de giften. Maar we moeten er toch echt doorheen…
   Veel sterkte, ook voor jezelf!
   Jules

 3. HI Jules,
  We zijn elkaar een paar keer misgelopen. Bel me als je zover bent om te praten over je stichting. Wil je graag helpen als ik dat kan. Sterkte en veel succes!!
  Groet, Allard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s