Echt genieten!

Roos GolftKlinkt misschien een beetje vreemd, maar ik ben echt aan het genieten op dit moment! Zoals ik vorige week al schreef was ik 3 dagen na de kuur alweer redelijk bij de mensen. Ik ben vanaf maandag alweer van alles aan het doen. Dingen met het gezin, werken, met de stichting en ook weer aan het sporten.

In tegenstelling tot bij de eerdere behandelingen, had ik op de vierde dag – maandag dus – een afspraak gemaakt en die kon ook gewoon doorgaan. Dat beviel prima en het was bovendien erg gezellig. Dinsdag en donderdag heb ik redelijk veel gewerkt op mijn nieuwe werkplek. Ik werk normaal gesproken vanuit huis, maar sinds een paar weken heb ik fysiek onderdak gevonden bij een nieuw bureau. Die nieuwe werkplek bevalt prima. Toch wat minder privé-afleiding geeft, zeg maar.

Woensdag hebben we de eindelijk de nieuwe combi-mangnetron geplaatst. Dat ging achteraf heel gemakkelijk, wat toch op merkelijk is aangezien de mensen van Whirlpool ‘m er niet in kregen… Anyway: we kunnen nu weer zelf pizza’s klaarmaken! 😀

Vrijdag stond voor een groot deel in het teken van de stichting. Ik ga nog niet teveel verklappen, maar het is de bedoeling dat we fondsen gaan werven in de golfwereld. Ik had een afspraak met een baanexploitant om een

mogelijk pilot op zijn baan te bespreken. Hij was erg enthousiast. Bovendien schoof er onverwacht een oude bekende aan die de golfwereld goed kent. Ook hij was enthousiast en kwam met een aantal goede tips! Daarna had ik nog een afspraak bij een designbureau dat vrijwillig gaat meewerken aan de ontwikkeling van een zogenaamde visuele identiteit. Hulde! Allemaal erg leuke dingen die veel energie geven.

Vrijdagmiddag ben ik voor het eerst sinds oktober weer gaan golfen. Ik had het me al vaak voorgenomen, maar steeds kwam het er niet van. Ondanks het druilerige weer was het erg gezellig. Het was fysiek goed uit te houden en ik speelde niet eens zo slecht. Zaterdag heb ik Roosje meegnomen naar de golfbaan om wat te oefenen. Het is nog wat te vroeg om te beoordelen of ze talent heeft, maar ze had er in ieder geval veel lol in!

Vandaag heb ik natuurlijk voor een ontbijtje op bed gezorgd. Dat heeft Shakira na de afgelopen maanden wel verdiend. Natuurlijk heeft ze eigenlijk veel meer verdiend, maar als je elke dag ontbijt op bed brengt wordt dat ook zo gewoon…  🙂

En ik ben vandaag weer gaan hockeyen. Ik had er niet teveel verwachtingen van en had me voorgenomen eerst maar eens te kijken hoe het warmlopen zou gaan. Dat viel helemaal niet tegen, dus wilde ik graag een paar minuutjes invallen. Het resultaat van 2 keer 10 minuten spelen mocht er weer zijn: 2 goals! Hahaha, wat een grap. Mijn teamgenoten hebben er ook hartelijk om gelachen! Maar ’t mocht niet baten: we hebben voor de zoveelste keer gelijk gespeeld sinds de winterstop.

Helaas was dit de een na laatste wedstrijd van het seizoen en voor mij dus de laatste. Ik heb maar gevraagd of het afsluitende Leo 4/5 Open Tennistoernooi in m’n goeie week gepland kan worden! 😀

Kortom: echt aan het genieten dus. Eigenlijk is het enige dat me op dit moment herinnert aan de chemo een pijnlijke arm en een kapotte tong. Die arm komt waarschijnlijk doordat de Dacabarzine weer even onvoldoende verdund binnenliep. En die tong… geen idee hoe dat komt, maar het is wel irritant… Niet teveel aan denken en nog even vier dagen genieten!

Advertenties

11 comments

 1. Mijn jongste heeft een paar maanden golfles op school gehad, als naschoolse activiteit. Vond het prachtig. De instructeur heeft zelf een (kleine) golfbaan waar ze voor een paar euro een uur les krijgen en dan de rest van de ochtend kunnen blijven golfen.
  En al die energie van jou – ik ben onder de indruk!

 2. En sporten, en ook nog zeer waardevol voor het team zijn. Ik heb van je genoten Jules! Wat was je heerlijk efficient met je corner. 1x aanleggen en direct strak in de hoek. Maar ook de 2e was van groot belang! Super dat je samen met Roos op Leo was vandaag, en nog veel belangrijker: goed om te zien dat je de juiste keuzes maakt in je energie-balans. Je pakt je rust als het moet, maar je laat je (positieve) kop aan de anderen zien zodra dat kan!

 3. Hoi Jules, proficiat met je ‘beter gevoel’. Ik ken het. en ook met je nieuwe werkplek. Het geeft toch weer een andere blik op van alles. Wij krijgen vandaag ook die andere blik; we verhuizen naar:

  Westakkers 5

  5258 SB Berlicum,

  alwaar je van harte welkom bent, liefs, marie-anne

 4. Wat heerlijk om die energie van je te ervaren. Fijn dat je nu een werkplek hebt op een beetje afstand van je privé. Lijkt me goed voor je concentratie.
  Laat maar weten wanneer je mijn hulp kunt gebruiken voor het coachingsstuk van de stichting. Vind je het niet heerlijk om te ervaren dat als je iets ècht wilt, dan de wereld om je heen zo graag mee-werkt?
  Veel liefs, Marijke

  1. Hoi Marijke,
   Zeker! Je hebt helemaal gelijk. Zometeen heb ik al een oriënterend gesprek met een coach. Laat me ajb weten wanneer jij weer in de buurt van Rdam bent, dan maken we meteen een afspraak. Als ik naar de Signorenstad kom laat ik het ook weten.
   Jules

 5. Hai Jules,
  laat ik mij eerst even voorstellen: ik ben Margot Lantinga, getrouwd met David van de Velde. Van de steundavidTwitter. Uit nieuwsgierigheid ben ik op jouw website terecht gekomen en las hier dat je niet weet waarom je een kapotte tong hebt.
  Ik denk dat het komt van de chemo. Onze zoon Kasper had dat ook.
  Ik wens je beterschap, eerst maar hopen dat je snel van de koorts af komt en daarna natuurlijk dat je de Hodgkin gaat bedwingen!
  Ben je ook een allesvreter wat leesvoer betreft over kanker? Dat ben ik namelijk ook. Misschien vind je het leuk om op de website van Kasper rond te neuzen? http://www.kaspervandevelde.tk.
  Veel groeten en sterkte met alle gedoe,
  Margot Lantinga

  1. Hoi Margot,
   Bedankt voor je berichtje. Ik denk dat je gelijk hebt wat betreft de tong. Ik gebruik al kamilleoplossing om te spoelen en ik heb nu ook van de arts iets gekregen om te spoelen.
   Ik lees inderdaad ook vrij veel. Als ik me weer wat beter voel ga ik de site van Kasper zeker doorspitten.
   Groetjes, Jules

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s