Klote kliertjes

Excuses le mot, maar ik heb er even geen ander voor… Shakira ligt sinds gisteren ziek op bed. En wat ze heeft is bijna té toevallig: een LYMFKLIERontsteking. Wel aardig dat ze solidair is, maar natuurlijk ellendig dat die solidariteit gepaard gaat met 39 graden koorts, veel pijn en een algeheel ellendig gevoel! Daarbij kwamen ook nog even de emoties. Shakira heeft heel erg het gevoel dat ze sterk moet zijn voor ons allemaal, dat ze voor ons allemaal moet zorgen. En gisteren kreeg ze het gevoel dat ze machteloos was.

We konden er natuurlijk op wachten. Alle spanningen en emoties van de afgelopen maanden laten hun sporen na. Ze vreten letterlijk aan je weerstand. Er moest wel een moment komen dat deze sterke vrouw zich een keer gewonnen moest geven. Uiteindelijk kon Shakira zich ook bij dat gegeven neerleggen en gewoon even echt ziek zijn. Ze krijgt nu antibiotica en die lijken aardig aan te slaan. Zojuist had ze in ieder geval alweer babbels voor tien!

Dus: vandaag alle afspraken afgezegd om de boel hier thuis te regelen. Gelukkig springt oma ook bij. Maar voor de komende dagen is het even puzzelen. Morgen ben ik namelijk namelijk weer aan de beurt voor de zesde chemo. Inderdaad: deze keer niet op vrijdag. Dat is namelijk koninginnedag en dan draait het ziekenhuis een zondagsdienst. Helaas. Nu voel ik me op koninginnedag ellendig. Had ik net zo goed in het ziekenhuis kunnen zitten. De enige troost is dat ik nu vrijdag naar de TV kan koekeloeren om te zien hoe gezellig Nederland het heeft… 😦

Het bezoek aan de Efteling was trouwens een groot succes. Kids helemaal blij en wij ook. Oma goed afgeleid, hoewel regelmatig goed te merken was dat ze opa echt miste.

Gisteren heb ik weer mijn tweewekelijkse bezoek aan de hematoloog gehad. Alles was nog steeds in orde. De bloedwaarden waren vrijwel onveranderd, witte bloedlichaampjes iets omhoog en de rode iets omlaag, maar niet zorgelijk. Ik heb de afgelopen behandeling wel flink wat last gehad van mijn bovenste luchtwegen. Omdat ik graag de ellende voor ben, heb ik gevraagd om een extra controle. Een van de chemo-medicijnen – de Bleomicine – staat bekend om mogelijk longschade als gevolg van de toediening.  Er is een longfoto gemaakt, waarvan ik morgen de uitslag krijg.

Volgens de arts hoef ik me echter geen zorgen te maken om een zogenaamde Bleo-long. Met de stethoscoop hoort hij namelijk geen knisperen geluid in mijn longen. Sterker: mijn longen klinken kraakhelder. Nu vind ik de stethoscoop een redelijk middeleeuws instrument in vergelijking tot andere middelen die beschikbaar zijn voor onderzoek, zoals de verschillende scans. Maar ja, wie ben ik… We zullen zien!

Advertenties

8 comments

 1. Arme Shakira, maar geen wonder, ze heeft het nodige voor haar kiezen gehad! En je beschrijft het goed – na alle spanningen van de afgelopen maanden zit ik nu ook een weekje thuis, gewoon even mentaal bijkomen, pas op de plaats, op adem komen. Hopelijk is ze gauw weer beter. Sterkte met de behandeling morgen.

 2. Tja, dat is schrikken he als ’t je trouwe maatje ineens teveel is geworden. Nu ik al jullie belevenissen op de voet volg, vind ik ’t nog een wonder, dat ’t nu pas gebeurt. Maar gelukkig gaat ’t beter en ………… jij morgen alweer: tja wat kunnen wij anders doen dan ”sterkte wensen”. ’t Is niet veel he wat wij kunnen doen.
  Groetjes, nu zeker ook aan Shakira en jullie prachtige dochters.

 3. Jules en Shakira, He, he,soms is het gewoon teveel he…maar het is natuurlijk te verwachten maar daarom nog niet altijd makkelijk te aanvaarden! Maar jullie komen ook hierdoorheen en het moet morgen gewoon nog beter gaan dan de vorige keren. Ik zal voor jullie duimen/bidden morgen en natuurlijk daarna ook.
  Fijn dat de Efteling zo’n succes was….zoals de song zegt:”geniet van wat het leven je heeft te geven, de tijd gaat snel”. (een van jouw Oma’s favoriete liedjes!!!) En wat zij altijd zei en ik nooit wilde aannemen (want iedere dag heeft toch gewoon 24 uur, moeder!!) —de ouder je wordt,des te sneller gaat de tijd—-Fijn dus dat jullie zo genoten hebben van de Efteling.
  Liefs, Tante Mieke

 4. Hi Jules & Shakira,
  het is inderdaad niet zo gek dat het teveel wordt, vertroetel Shakira maar goed en sterkte met de chemo!
  liefs wendela

 5. Hoi Jules, ‘ze’ moeten jullie wel hebben, maar het komt nog al eens voor dat de ene partner ziek wordt van de ziekte van de ander. eigenlijk niet gek, maar wel vreselijk, vreselijk naar voor haar en daarom ook weer voor jou. De enige goeie raad in deze: verwennen, rusten, veel citroentjes,aardbeitjes, druifjes en asperges (die laten je zo goed plassen) en de meisjes misschien een weekeindje laten logeren bij oma. Sterkte jongens. Het verwennen zal ook wel even duren, want die kliertjes kunnen echt lang klieren. Sterkte, sterkte en veel liefs, Marie-anne

 6. Hi Jules en Shakira.Vandaag opende ik weer eens je webpage en las, dat nu ook Shakira ziek in bed ligt met hoge koorts en elledig voelen. Ja ik heb dat ook vaker gehoord:de ene partner ziek en de ander ook. Waarschijnlijk omdat je zo intens met je partner bezig bent, dat het overvliegt. Maar wij hebben enorme bewondering en respect voor jullie, hoe jullie dit samen verwerken met je kindjes en natuurlijk met behulp van familie en vrienden. Probeer altijd zo positief te blijven, ook al weten we allemaal dat het niet zo gemakkelijk is. In augustus zijn wij in Nederland en hopen wij je ouders te zien.
  Heel veel sterkte en heel veel groeten en liefs van ons uit Kuala Lumpur. Ans en Remco.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s