“Pardoes niet lief”

Efteling SprookjesboomVandaag zouden mijn schoonouders 38 jaar getrouwd zijn. En morgen zou Gérard 60 jaar zijn geworden. Je kunt je voorstellen dat het voor Shakira en zeker voor mijn schoonmoeder moeilijke dagen zijn. Daarom hebben we onze toevlucht gezocht in een prettige afleiding: 2 dagen Efteling!

Het is vooral voor m’n schoonmoeder fijn om nu niet thuis te hoeven zitten. En voor Shakira en mij geldt – waarschijnlijk als voor elke ouder: als de kinderen blij zijn, zijn wij het ook! Dus vanmorgen vertrokken we met z’n allen naar Ketsheuvel.

Twee dagen in dat park is wel erg relaxed. Je hoeft je niet te haasten om alles te zien en doen, dus je kunt echt je tijd nemen. Vandaag hebben we eigenlijk alleen maar het sprookjesbos gedaan. Maar daar kun je je echt een tijd vermaken. Sinds dit jaar hebben ze ook een echte Sprookjesboom. Briljant gemaakt en adembenemend voor de kinderen.

Aan het einde van een prachtige middag zijn we afgezakt naar het Efteling Hotel. Het is niet de eerste keer dat we er slapen, maar het blijft toch bijzonder. Het is echt een prima hotel en alles is helemaal in stijl. Het hoogtepunt van het hotel is natuurlijk wel dat Pardoes – zegmaar de mascotte van de Efteling – hier rondloopt. Roos liep al de hele dag te zeuren wanneer ze ‘m zou zien. Haar “geduld” werd beloond: ze heeft zelfs met Pardoes gespeeld.

Sophie vindt Pardoes niet lief en bluft daarom uit z’n buurt. Waarom weet niemand. Sophie heeft een ander favoriet figuur: Geitje Benjamin (van de wolf en de 7 …, inderdaad)! Helaas loopt die niet rond in het hotel, maar tijdens de voorstelling van het theater heeft ze blaren op d’r handjes geklapt voor de geitepop.

Het hoogtepunt voor papa was toch wel dat hij met Sneeuwwitje de kleedkamer in gedoken is. Niet alleen hoor, maar met nog een papa en 9 kinderen. Reden: verkleden om te acteren in een act van de Indische Waterlelies (die dansende feetjes). Roos was fee en papa zingende pauw… 😐

Morgen dus nog een dag. Oma vond de eerste in ieder geval heel fijn en wij hebben ons ook goed vermaakt! Fijn dat deze dagen in m’n goede week vallen! 🙂

Advertenties

10 comments

 1. Jules, wat een goed initiatief onder deze moeilijke omstandigheden. Hopelijk morgen nog heel veel plezier met alle dames.

  Groetjes

  Ali Wolff

 2. Hoi lieverds,

  Goed idee om naar de Efteling te gaan. De sprookjeswereld kan je gedachten lekker afleiden van de echte wereld. Het zal morgen geen makkelijke dag worden, maar jullie maken er op je eigen manier een mooie gedenkdag van met een feestelijk tintje. Ik wens jullie veel plezier en sterkte toe! Een extra knuffel voor Shakira en Maruscha.

  Groetjes, Ada

  P.s. Toevallig zijn wij vrijdag naar de Efteling geweest om een dagje lol te maken na 2,5 week Joke-dipje. Het wat weer top! Weinig sprookjesbos en veel spannende attracties.

 3. en verrekte mooi weer ook! je nichtje speelt vanaf vandaag vanaf 17.8 dus zie maar weer in shape te geraken.
  en Coen, hier in Brabant, waar het leven zo mooi is, is het gewoon’de kets’, evenals wolluk en ‘daaro'(tilburg, eindhoven)

 4. Wat leuk, Jules! Ik had “heel vroeger” een vriendin in Kaatsheuvel en ben dus verschillende keren naar de Efeteling geweest. Zal intussen wel veranderd zijn, maar dat brengt wel leuke herinneringen terug! Geniet er allemaal van met Oma! En wat fijn je je beter voelt op het moment. Liefs, Tante Miek

 5. Jules,

  Er is nog een voordeel van 2 dagen park !!!!!

  Je kunt alles de eerste dag bezoeken en doen, zodat jij de tweede dag kunt GOLFEN.
  Immers de baan ligt op loopafstand.

  Roos en Sophie kunnen dan met Oma het park opnieuw beleven. 🙂

  gr Joost

 6. Jules
  Van het begin af aan heb ik je verhaal gevolgd. Ik vind het knap hoe jij reageerd
  op je ziekte. Ik zeg maar: Hou vol, dan red je het zeker.

  Groetjes
  Henny en Bas

 7. Hoi Jules, wat een goed idee en wat een leuke kiekjes (lekker ouderwets woord). En dan dat mooie weer. Ik stond om 7 uur al op de bouw om de vloerenman op te vangen en verder de hele dag huissssssssss. Ik ga dadelijk in een tent wonen. Houd je goed en weet dat heel veel mensen met bewondering je Hodgkin-avonturen volgen. Tante Miek kun je gerust stellen: het sprookjesbos is nog net zo als in onze jeugd; alleen wat groter, maar nog even mooi en soms zelfs mooier; het heeft al een soort patine gekregen. Veel liefs voor jullie 4tjes, Marie-anne

 8. Zo zie je maar sprookjes bestaan echt, niet alleen voor Roos en Sophie. Lief van jullie, en speciaal voor de kinderen. Twee dagen om nooit te vergeten.
  Geniet, want inderdaad, de patine is heel mooi, het voor de kinderen, ouders en de oudere. Voor mij blijven het ook hele fijne jeugd herinneringen. Monique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s