Bijna op de helft

Morgen (vrijdag) staat chemo nummer 5 op het programma. Dat wil zeggen dat ik bijna op de helft ben. Het is nou niet zo dat ik er zin an heb, maar ik zie er aanmerkelijk minder tegenop dan bij nummer 4. In tegenstelling tot de voorlaatste behandeling is nummer 4 namelijk relatief goed gevallen. En dat geeft de burger natuurlijk moed.

Deze week was voor mijn gevoel echt een feestweek! Ik heb me de hele week prima gevoeld en heb erg veel gedaan. Zaterdag natuurlijk in de tuin gewerkt en zondag lekker gehockeyed. Het was 3 x 10 minuten wandelhockey, maar toch erg bevredigend en leuk om met de kerels in de wei te staan. Roosje was ook meegegaan en vond het erg leuk, vooral de snoepjes en Fristi achteraf! 🙂

En deze week heb ik ook weer lekker veel gewerkt aan leuke projecten. Dinsdag ben ik de hele dag op pad geweest voor opnamen en montage voor een promovideo voor Jumbo Golfwereld. Volgende week starten we met een nieuwe campagne. Nu is het dus even doorbikkelen, maar het resultaat wordt top! En ik heb flink wat meters kunnen maken met de uitwerking van de plannen voor de stichting. De plannen zijn mooi, dus dat geeft veel energie. Ondanks alles is het mooi om zo met de toekomst bezig te zijn.

Vandaag ben ik weer bij de hematoloog geweest. Natuurlijk moest ik me een uur ervoor melden voor bloedprikken. Dat wordt inmiddels ook een gewoonte: het melden bij de balie, waar ik geen nummertje krijg, maar ze me oproepen op naam, omdat de uitslag snel klaar moet zijn en ik dus een soort spoedgeval ben; Het afknellen van m’n arm en “opkloppen” van m’n ader door een vuist te maken; het prikken en aftappen van 2 buisjes bloed; het verwijderen van de naald en dichtdrukken van het gaatje met een gaasje. Binnen 5 minuten ben ik het ziekenhuis in en uit.

Gelukkig waren ook deze keer mijn bloedwaardes weer goed. De witte bloedlichaampjes waren nog steeds wat laag, maar niet verontrustend. Bloeddruk 125/70 en dus prima en ook m’n longen klonken nog steeds prima. En de weegschaal zat ook nog steeds op mijn oude gewicht. Geen reden dus om de kuur aan te passen of te vertragen. “Vooral doorgaan”! ’t is bijna iets om trots op te zijn…

Ik heb nog wel een fijne discussie gehad met de hematoloog over de duur van de behandeling. Standaard is 12 giften, waarbij na 8 giften wordt beoordeeld wat het effect is. Al je schoon bent krijg je nog 4 giften om het af te maken. Mijn voorstel was om na 6 giften de evaluatie te doen en dan – indien schoon – met 4 afmaken, zodat ik mogelijk 2 giften minder zou krijgen.

Mijn argument was dat de standaard is gebaseerd op wetenschappelijke gemiddelden en dat ik geen gemiddelde ben. Klinkt logisch toch? Bij hem ging het er toch niet in. Kuur afmaken is het devies. Er is immers een risico dat de kanker terug keert en dat risico wil je niet vergroten door te gaan “experimenteren” met de kuur. Nou ja, vooruit dan maar.

Advertenties

8 comments

 1. Ha Jules, wat ben je geweldig goed bezig zeg! Ik ben echt onder de indruk van alles wat je nog zo doet: werken, sporten,… Ga zo door! En heerlijk dat je bijna op de helft bent! Ik moet totaal 16 keer en weet nog dat ik nummer 8 toch wel een beetje speciaal vond. Nu heb ik er 10 gehad, dus nog 6 te gaan… lopen we wat dat betreft straks bijna gelijk op.
  Jules nogmaals: zet hem op weer verder!

 2. Jules, ik kan mij voorstellen, dat je zo snel mogelijk van de chemo af wil, zeker na zo’n goede week, maar ………… beter een kuur teveel dan een te weinig! Dus…….. gewoon doorgaan. Ik moest wel glimlachen toen ik over je gesprek met de behandelend arts las: wat zou er in zijn hoofd zijn omgegaan? Waarschijnlijk heeft hij thuis gezegd: “”ik had er vandaag toch een………”. Maar …. het getuigt wel van pit, dus: prima! Sterkte voor komende week.
  Groetjes

  Ali Wolff

 3. Dag Jules, Sterkte voor morgen en de komende week. Hopelijk is nummer 5 weer beter dan nummer 4! Ik kan me goed voorstellen dat je het wilt verkorten, zou ik zelf waarschijnlijk ook willen!
  Ik zal aan je denken morgen. Liefs, Tante Miek

 4. Bijzonder jammer dat de arts niet wil ingaan op jou als individu. Ik ben van mening dat dat nu juist zijn werk is…… Enfin, gelukkig blijf je positief en zo te lezen ga je er ditmaal sterk naar toe. Dan is het vreemd te bedenken dat je er sraks weer als een ziek hondje uit kunt komen. We leven met je mee.
  Groet, Marijke en Wim

 5. Beste Jules,

  Via LinkedIn zag ik een stukje van je blog en ben het gaan lezen.. Het raakte me echt… Ik vind het heel moedig van je, hoe je er mee omgaat. Ik wens je heel veel sterkte toe.

  Groet, Inge Kupper-Simons

 6. Hi jules,

  sterkte weer met de 5e en goed te horen dat je je deze week beter voelde!
  groetjes en sterkte ook voor Shakira
  wendela

 7. hoi Jules,
  We hopen dat het inderdaad allemaal mee is gevallen vandaag en dat je je goed blijft voelen!
  Heel veel sterkte!
  Liefs,
  Jan, Melanie, Jan en Anniek

 8. Hoi Jules,

  Blij om te lezen dat alles naar omstandigheden goed gaat en dat je de energie hebt om van alles (en nog wat) te ondernemen. Hoe gaat het met Shakira en de kids?

  Groetjes,

  Roel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s