Chemical waste!

Chemical wasteVandaag is er weer een week voorbij na de 4e “gift”. Opnieuw is deze 7e dag de dag dat ik voel dat alle chemo mijn lijf heeft verlaten. En dat is best een prettig gevoel, moet ik zeggen. Ondanks dat dit op zich een hele goede week was, merk je gewoon continue dat die troep in je lijf zit. Je merkt het zelfs op de laatste dag door een bepaald soort dufheid en de prikken die je in je hele lijf voelt.

Zoals gezegd: dit was best een goede week. De eerste dagen waren zwaar, maandag ging het alweer een beetje en vanaf dinsdag ben ik eigenlijk steeds in de weer geweest. Maandag hadden we een hele gezellige paasbrunch bij de overburen. Ik ben wat later aangeschoven en na anderhalf uur droop ik doodmoe af, maar het was wel lekker om er zo op maandag alweer even uit te zijn.

De donderdag na de behandeling is een soort ijkmoment geworden. Geestelijk is het vooral de laatste van de matige dagen. Maar het is vooral ook de dag dat onze “huiselfjes” komen. Zo noemt Shakira onze poetsdames. Inderdaad, dames, het zijn er twee. Ze komen tegelijk en doen met z’n tweeën in anderhalf uur het hele huis. Dat is even druk, maar wel 2x zo kort.

Anyway, dat is dus ook de dag dat onze toiletten worden schoongemaakt en dus ook de dag dat ik weer beneden naar het toilet mag en de dames allemaal weer boven. Tot donderdag is “mijn toilet” verboden terrein. Waarom? Omdat mijn urine natuurlijk vol chemo zit. En dat gaat met een keertje doortrekken niet helemaal weg. Dus als een van de dames dan op mijn toilet gaat zitten spetteren, kun je je voorstellen wat er met die tere billetjes gebeurt.

Shakira kan er over meepraten. De eerste nacht na mijn eerste chemo ging ze met haar slaperige hoofd op mijn toilet zitten. van de burning sensation die volgde had ze de rest van de nacht last. Nu kunnen we er gelukkig om lachen! 😀

Op donderdag zijn de toiletten dus weer helemaal schoon, net als mijn urine. Roosje is dan helemaal blij dat ze niet meer 2 trappen naar beneden hoeft als ze in bed ligt en moet plassen. En ik ben dan blij dat het er de volgende dag weer op zit en ik weer zeven goede dagen voor de boeg heb!

Advertenties

4 comments

 1. Jules, wat een positief bericht! Geniet van komende week, want ………….. vrijdag a.s. is het weer zover……….
  Groetjes

  Ali Wolff

 2. Jules, Zo echt leuk en zo heel huiselijk, alledaags ,dit bericht over toiletten en plassen! Ik heb er echt om moeten lachen en dat jullie allemaal dit zo “gewoon” aankunnen…mijn pet af! I really do admire you and your whole family. Hugs to all of you.
  Tante Mieke and Uncle Bill

 3. Bijzonder dat je zo aan / in je lichaam kunt waarnemen wanneer de ‘troep’ eruit verdwijnt. Eigenlijk al een oud gegeven dat er soms gif voor nodig is om te kunnen genezen. Ik denk dan aan de Indinanen. Gek hoor dat je nu weer ahw een aanloop neemt naar de volgende ‘klap’. Sterkte. Marijke

 4. Hoi Jules, is het een beetje meegevallen gisteren? Ik hoop het. In ieder geval: je telt af ook al zijn er het nog -hoeveel?-
  Wat betekent de naam van je bedrijf eigenlijk? Zomaar iets?
  Wij hadden vandaag ook een lastige dag; wel iets heel anders en van een heel andere orde en daarom hier bijna niet te noemen ; we moesten bestrating uitzoeken en grind. Je wordt helemaal gestoord van de keuzes die je hebt. Bijna zoiets als een afdeling yoguarttoetjes in een Franse super. Wel heel triviaal allemaal. Weet je dat Guus Hiddink of zo iemand gewoon een architect een opdracht heeft gegeven en na 2 jaar hoefde hij alleen maar zijn sokken in de kast te leggen.Zo is het bij ons niet gegaan en toch is het bijna klaar. Profiteer van het mooie weer. Liefs, Marie-anne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s