Razende reporter: het LVN jaarcongres!

Vandaag even geen stukje van mijn hand, maar van lotgenoot en razende reporter Michiel Spitzer. Michiel, bedankt voor je bijdrage!

Jules, je weblog hangt op de infomarkt op het jaarcongres van de  LVN!

Dit was ongeveer de strekking van mijn sms. Jules en ik kennen elkaar via een gezamenlijke vriend. Eigenlijk zijn het er twee, eentje van wie we allebei les hebben gehad en de ander heeft ons beider leven in een ander daglicht gezet. Voor mij is het nu een tijd geleden dat ik mijn laatste behandeling heb gehad.

Maar goed, deze post gaat over het jaarcongres van de LVN afgelopen zaterdag in Ede. Zoals Jules al heeft gemeld was ons plan om het congres samen te bezoeken. Helaas moest Jules afzeggen. Echter tijdens het welkom met koffie en cake of muffin viel mijn oog op de infomarkt waar onder andere de website van de LVN gepromoot werd. Hier hingen uitdraaien van verschillende weblogs en zo ook een aantal pagina’s van dit weblog.

Uit Jules zijn reactie bleek dat hij aangenaam verbaasd was. Een andere blogger stond eveneens blij verrast en vol trots naar uitdraaien van zijn eigen blog te kijken.  Een korte samenvatting van het congres: de dag begon met de algemene ledenvergadering om de zakelijke kanten van de vereniging te regelen. Na deze vergadering in de grote zaal splitste de groep zich op en kreeg men de mogelijkheid om zich te verdiepen in een onderwerp naar keuze.

Er was en breed scala aan onderwerpen, deze waren vooraf gecommuniceerd en men moest zich vooraf aanmelden. Na het eerste deelcongres was het tijd voor de lunch. Tijdens de lunch raakte ik in gesprek met een lotgenoot en haar partner. De dag was dus al een succes, niet alleen lezingen, maar ook het praten met lotgenoten ervaarde ik ook als zeer positief!

Tijdens het middag gedeelte van het congres waren er workshops. Degene waar ik aan deelnam was gericht op het creëren van bewustwording van verschillende ‘coping strategies’ (of in mooi Nederlands: overlevingsstrategieën) en de invloed van deze strategieën op de omgeving.

Wat mij opviel was dat er behoorlijk aandacht werd gegeven aan de impact die het ziek zijn op de omgeving van een patiënt heeft. Dit is vaak een vergeten onderwerp, maar de partner, vrienden en naasten krijgen het ook voor de kiezen. Uiteraard wist ik dit wel, maar ik vind het goed om te merken dat er getracht wordt bewustwording over te creëren.

Na deze workshop was het tijd voor de borrel. Ook hier weer voldoende tijd om met de daarnet ontmoette congresgangers te socializen. Kortom, ik vond het een zeer geslaagd congres en wil de LVN complimenteren met de goede organisatie van de dag! Jules, volgende keer gaan we het nog een keer proberen…

Advertenties

3 comments

  1. Goed om te lezen, dat lotgenoten elkaar zo goed tot steun kunnen zijn en van elkaar kunnen leren. Als vertegenwoordiger van de ”oude” generatie ben ik blij verrast door jullie openheid: leerzaam voor ons allemaal!
    Groetjes
    Ali Wolff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s