Beloofd is beloofd

Dat die chemo echt troep is merk je eigenlijk pas als hij weer je lichaam uit is. Dat is exact 7 dagen na de behandeling. Het verschil tussen hoe je je voelt als je de chemo in je lijf hebt en als het weg is, is levensgroot. Dat merkte ik vorige week heel goed. Met de chemo in mijn lijf was ik door de opgelopen virusje volledig lamgeslagen. Op dag zeven voelde het als een normale verkoudheid. Niets aan de hand…

Om lotgenoten een wat beter beeld te geven van wat ze mogelijk moeten doorstaan als ze aan de kuren beginnen, heb ik een aparte pagina gemaakt waarop ik de bijwerkingen beschrijf. Deze zal ik de komende maanden waar nodig updaten. En als ik truukjes weet om de bijwerkingen tegen te gaan zal ik ze ook gaan vermelden.

Youp van ’t Hek was trouwens erg leuk. Veel droge humor en hij nam weer ouderwets het publiek op de hak. Toch knap hoe hij je het idee kan geven dat hij alle grappen ter plekke verzint, terwijl je weet dat echt alles is voorbereid. Het was ook wel erg leuk dat hij zichzelf deze keer niet al te serieus nam. Natuurlijk was hij af en toe onnodig grof, maar dat hoort bij hem, geloof ik.

Bij Youp zijn leven en dood altijd belangrijke thema’s in zijn conferences. Ook deze keer weer. En natuurlijk weet je dan ook dat er momenten in zijn verhaal gaan komen die je met je neus op de feiten drukken. Zo ook een stukje over een begrafenis waar hij een onderonsje heeft met de weduwe… 😐

Het was vooral fijn dat Shakira en ik van tevoren ook nog even zijn gaan eten. Dat gaf ons eindelijk weer eens een momentje met z’n tweeën, zonder kinderen of andere mensen. Een momentje om weer eens even goed bij te praten en dat was hard nodig. De ontwikkelingen van de afgelopen weken hebben natuurlijk veel spanning en onrust opgeleverd. En voor je het weet ga je dat toch op elkaar afreageren. Overigens is dat altijd beter dan op de kinderen. 🙂

We hebben trouwens gegeten bij Beloofd is beloofd in Schiedam. Een absolute aanrader! Heel sfeervol met prima bediening. We hebben echt genoten van de coquilles en de heilbotfilet. En als dessert hadden ze een wentelteefje van suikerbrood. Groot feest!!! 😀

Advertenties

5 comments

 1. Wentelteefje van suikerbrood? Dat klinkt bijzonder goed!
  Een dik jaar terug (volgens mij) was ik in Nederland toen Youp zijn zogenaamde glossy introduceerde. Ik heb zo gelachen om zijn reclame op de radio daarvoor dat ik bijna niet meer kon autorijden.
  En zijn Flappie-liedje blijft natuurlijk geweldig. Maar misschien moet je daarvoor van een bepaalde generatie zijn, want mijn jongere collega’s kenden die niet, terwijl mijn even oude collega precies weet wat het is.

 2. Fijn dat jullie zo genoten hebben. En lekker met zijn tweetjes is ook heel belangrijk, heb je nu zeker nodig, Jules.
  Youp ken ik niet, moet ik eens proberen te vinden op de internet misschien!
  Liefs, ook aan Shakira en de kleintjes, Tante Miek

 3. lekker om even letterlijk en figuurlijk op andere gedachten gebracht te worden en te kunnen lachen om Youp.Zeker na zulke emotionele weken is het wel heerlijk om samen even uit de “alledaagse zorgen “te ontsnappen en bij te tanken.
  Af en toe dus gewoon blijven doen !!

 4. Ja dat is typisch Youp: subtiliteit met grofheid afwisselen. Soms lijkt het of cabaretiers willen aftasten hoever ze kunnen gaan. Maar ja; het een bestaat bij de gratie van het ander en jij zult dat als geen ander nu kunnen beamen. Niet dat ik bedoel dat je je eerst rot moet voelen om daarna je goeie dagen te waarderen, maar een beetje waarheid zit er wel in. Ik kan me zo voorstellen dat jullie erg genoten hebben van je avondje uit; het is zo belangrijk voor je levensgeluk: regelmatig iets gezelligs doen met z’n tweeën. Blijven doen. wij adviseren het onze kinderen ook altijd en soms zit daar een weekeind oppas voor ons aan vast.
  Vrijdag zal ik aan je denken en denk jij dan maar: weer een stukje troep weg. Hoeveel keer nog?
  Groetjes aan Shakira en veel liefs voor jullie vieren, Marie-anne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s