Baaldagen…

Even een kort berichtje deze keer. Dat heeft alles te maken met het feit dat ik op dit moment helaas weinig energie over heb voor een langer verhaal. Het lijkt erop dat ik ergens in de afgelopen week iets heb opgelopen dat zich nu vertaalt in een lichte keelontsteking.

Dat heb ik wel vaker en zou op zich niet zo’n probleem zijn, ware het niet dat mijn weerstand nu natuurlijk erg laag is en ik bovendien aan het herstellen ben van de chemobehandeling van afgelopen vrijdag. Gevolg is dat ik sinds zaterdag bijna de hele tijd in mijn bed heb gelegen van vermoeidheid. Ik heb een hele dikke strot, waardoor eten en drinken erg moeizaam gaat en ik veel moet hoesten… bah!

Gelukkig heb ik geen koorts bij de keelontsteking. Vanmorgen had ik wel lichte verhoging (37,8). Als ik echt koorts krijg (meer dan 38,5) dan moet ik me melden bij de oncologie afdeling. De kans is groot dat ik dan direct naar het ziekenhuis moet, antibiotica krijg en gezellig een paar nachtjes mag blijven… liever niet dus.

Natuurlijk is er ook een positieve kant: eerst dacht ik dat die zware vermoeidheid gewoon kwam door de chemo en dat de reacties op de chemo nu steeds heftiger worden. Dat was niet zo’n fijn vooruitzicht. Ik hoop erop dat dat nu dus wel meevalt… De verdere reacties op de derde chemo zijn vergelijkbaar met de eerste twee, dus dat geeft de burger moed!

Vanmiddag gaat het alweer iets beter. Ik hoop dat ik nu echt een paar uur achter elkaar kan opblijven. Dan kan ik vannacht weer goed slapen en voel ik me morgen zeker weer beter.

Advertenties

9 comments

 1. Hallo Jules, tja dat zit even tegen, maar ’t hoort erbij! En……. je kan deze tegenslag goed aan, dus….. is iedereen- die ’t goed met je meent – gerustgesteld: ook dit komt Jules te boven! Groetjes
  Ali Wolff

 2. Let je ook nog een beetje op jezelf? Je lichaam geeft niets voor niets aan dat je even pas op de plaats moet maken. Zie in je tweets in de zijbalk dat je alweer werkt – hopelijk kun je thuis ook werken, met je laptop in bed.

 3. Jules, pas goed op jezelf op, ben goed voor jezelf and don’t push it, Jules needs Jules right now.
  Take care, Tante Miek

 4. Hi Jules, weet je dat je topsport bedrijft met een lijf dat dat nu niet wil. Makkelijk praten natuurlijk, maar misschien toch iets om over na te denken. Al heel, heel lang weten mensen wat ze een paard moeten laten vreten als hij/zij een grote inspanning moet leveren. Vroeger:
  heel lange ritten maken en op het land werken en tot in onze tijd: de sportpaarden. kijk maar eens wat ze moeten eten: alles wat ze krijgen heeft nut voor zijn prestatie. In dit opzicht zijn we dieren. Een beest ‘weet’ het instinctmatig; wij hebben het instinct vaak niet meer net als een met snoepjes verwend hondje. Ik hoop dat je me mijn preekje wilt vergeven en zien als een vreselijk goed bedoelde raad. Je zou Koen (arts in Brugge, die van een Hodgkin is genezen en daar verbazend veel verstand van heeft, hoe je je lijf kunt helpen) kunnen raadplegen. Ondertussen steek ik erg veel ‘kaarsjes’ voor je aan en drink muntthee voor je gekwelde strot. Veel goeie moed, een mooie film op TV en veel schoonheidsslaapjes, Marie-anne

  1. Hoi Marie-anne,
   Ik merk inderdaad dat ik goed moet eten om voldoende brandstof te hebben. En Shakira let er wel aardig goed op dat ik de juiste dingen binnen krijg. Maar om nou meteen haver te gaan eten… 😉
   Ik zou graag eens in contact komen met Koen. Maar als ik zoek op Google kom ik niet veel verder dan Koen Wauters… maar die kan alleen zingen, toch? 🙂 Kun jij me aan zijn gegevens helpen?
   Jules

 5. Hallo Jules, ik had een berichtje van je via hyves en ben je blog eens gaan lezen. Wat een herkenning! Ik zelf heb net kuur 5A achter de rug met Hodgkin stadium 3. Ik ben dus eindelijk aan het aftellen… ook wel fijn. 9 gehad: 7 te gaan….
  Maar goed, hoe ver je ook bent… de dingen die je rondom de kuren meemaakt: de ongemakjes, de gesprekken, het ziekenhuispersoneel, de lieve steunbetuigingen uit je omgeving etc… dat is en blijft zo herkenbaar! Ik zal je blog zeker blijven lezen!
  Groetjes,
  Mariska

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s