De tweede ronde

tweede ronde cemoMorgen de tweede ronde. Dan krijg ik de tweede chemo “gift”. Het lijkt net een bokswedstrijd met een hele lange pauze tussen de rondes. Eerst wordt je half lensgeslagen door iemand die eigenlijk veel sterker is dan jij, dan wordt je verzorgt en mag je herstellen om – als je wonden hersteld zijn, vervolgens weer een nieuwe ronde met “the butcher” uit te vechten. Maar… ik voel me sterk en ben klaar voor het gevecht.

Vanmorgen belde de oncologieverpleegkundige met een grappige mededeling: ze hadden wat uitzoekwerk gedaan rond de cold cap. De cold cap blijkt geen effect te hebben bij het type chemo dat ik heb. De ABVD heeft namelijk een langdurige werking en werkt dus vrolijk door als je hoofd allang weer is ontdooit. Geen effect dus. Daarbij  blijkt een cold cap nietgewenst bij hematologische aandoening omdat de chemo tot in de puntjes van je bloedvaten moet komen, dus ook bij je hoofdhuid.

Vanmiddag mocht ik weer op controle bij de hematoloog. Eerst bloedprikken en daarna weer een uur wachten op de uitslag en het gesprek. Dat ene uur werden er twee omdat mijn arts tijdens zijn spreekuur ook supervisie had over de eerste hulp en daardoor om de haverklap werd weggeroepen. Gelukkig was de uitslag goed en ha ik mijn laptop mee, zodat ik tussendoor nog het een en ander kon doen voor mijn werk.

Alle zakelijke projecten staan op de rit en zijn waar nodig overdraagbaar, mocht ik na het weekend helemaal niet in staat zijn iets te doen. Maar daar ga ik nu niet van uit! 🙂

Advertenties

3 comments

  1. Go for it, Jules! You can beat this, I know you can and I am sooooo glad you did not go for that stupid coldcap! Good luck and we are “duiming”, praying, sending possitive thoughts, whatever you want to call what I do!!
    Love, Tante Miek and Uncle Bill

  2. Hoi Jules,
    Ik hoop dat het goed is gegaan vandaag, voor zover dat kan. Wil toch even reageren op het effect van de cold cap, aangezien het bij mij wel degelijk heeft gewerkt. Het haar op mijn hoofd is flink uitgedund, maar geen kale plekken. Niet belangrijk voor jou, maar wellicht voor anderen die dit moeten ondergaan en jouw blog lezen. Hier (in Zweden) mocht ik de cold cap gebruiken t/m stadium 2, daarna werd het afgeraden. Sterkte dit weekend en komende week met het herstellen van deze kuur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s