Gepland Leukocyten dipje

Vandaag is het een week geleden dat ik de eerste chemo behandeling kreeg.Ik mag nog steeds niet klagen, dus dat ga ik ook zeker niet doen. Sterker nog, ik voel me vandaag eigenlijk top! De vermoeidheid is zo goed als weg, net als alle andere symptomen. Ook mijn smaak is ook volledig terug. Ik voel me dus eigenlijk weer gewoon de oude. En daar kan ik weer een hele week van genieten! 😀

Mij hematoloog wilde me graag een week na de eerste “gift” – zoals hij dat zo mooi noemt – zien voor controle. Dus vandaag weer naar het ziekenhuis geweest. Ik moest eerst bloed laten prikken. Een uur later zat ik al met de Hematoloog naar de uitslag te kijken. Als het nodig is kan het dus heel snel!

Alles was goed. Alle bloedwaarden waren ongeveer zoals voor de behandeling, ik had alleen een “gepland dipje” in mijn Leukocyten (witte bloedlichaampjes). Dat was dus te verwachten, zo kort na de chemo. Ook mijn gewicht was nog op peil. De Hematoloog keek wat verbaasd. Mij bevreemd het niets, omdat ik nu – naast de normale maaltijden ook – regelmatig allerlei tussendoortjes neem. Heerlijk! 🙂

Ook mijn bloeddruk was nog perfect: 120 over 80. Alles helemaal OK dus en vooralsnog geen reden om de chemo aan te passen.

Het enige vervelende is dat ik sinds woensdag een stekende pijn in de arm heb waar de chemo is toegediend. Heel irritant. Het begon wat zeurdering in mijn onderarm. Het zeuren werd steken en nu heb ik ook steken in mijn bovenarm. Het schijnt erbij te horen en omdat mijn arm er verder normaal uit ziet is er geen reden om me zorgen te maken. De ellende is alleen dat ik af en toe het gevoel heb dat er een mes mijn arm in gaat en da’s geen fijn gevoel…

Gisteren had ik trouwens gebeld met de oncologieafdeling om de klacht te melden. Ik kon meteen terecht om het te laten checken door een oncoloog. D’as echt mooi geregeld.

Ik ben nu in ieder geval heel blij dat mijn reactie op de eerste “gift” zo goed is. Dat geeft extra moed voor de volgende behandelingen. En ik kan daardoor gewoon lekker aan het werk blijven. Het is daarbij ook erg fijn dat mijn opdrachtgevers heel coulant met de situatie om gaan. Daar ben ik erg dankbaar voor!

Advertenties

5 comments

 1. Hallo Jules, het weekend is bijna voorbij en zo te lezen ben je het goed doorgekomen en dat is hoopgevend voor het vervolg: ik bewonder je!
  Groetjes

  Ali Wolff

 2. Hoi Jules,
  Dat met die arm heb ik inderdaad ook gehad. Het blijkt geen kwaad te kunnen, maar doet wel gewoon pijn. Ze zeiden tegen mij wel dat ik vooral rust met die arm moest nemen, en dus vooral niet rekken en strekken etc. Succes ermee verder! Geniet van de tweede week, die is over het algemeen inderdaad het beste!
  Groeten, Kim

 3. Wim en ik zijn juist terug van onze reis naar Bhutan en lezen nu je vorderingen. Dit klinkt allemaal behoorlijk positief. Die pijn in je arm is natuurlijk minder. Geweldig dat je nog kunt werken. Fijn dat je ons op de hoogte houdt. Blijf sterk.
  Groet, Wim en Marijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s