Snel een gaatje dichten

In de aanloop naar de kuren moeten er nog snel wat dingen geregeld worden. Eén daarvan is een bezoekje aan de tandarts. Mondhygiëne is tijdens de behandeling erg belangrijk omdat door de chemo je mondslijmvlies kwetsbaarder wordt. Daardoor kan je tandvlees sneller beschadigen en kunnen sneller gaatjes optreden.

Tandarts behandeling voor chemo kurenHet is dan ook belangrijk om voor de kuur eventuele opspelende gaatjes te laten dichten. Dat wil je ook niet tijdens de kuur doen, omdat bloedingen die kunnen ontstaan tijdens de behandeling door de tandarts minder makkelijk stoppen – je hebt immers minder bloedplaatjes die zorgen voor de stolling van je bloed.

Toen ik maandag de tandartsassistente belde voor een afspraak, kon ik – in tegenstelling tot normaal – nog dezelfde middag terecht. De tandarts kon niet direct gaatjes ontdekken, maar op de bite-wing foto’s (Röntgen – een beetje radioactiviteit meer of minder maakt nu ook niet uit) had hij er toch een gevonden.

Dus vanmorgen nog even snel de stoel in. Een kwartier later en het nodige boor-, duw- en trekwerk verder was het gefixt.

Nu ben ik er wel helemaal klaar voor, geloof ik… 😐

Advertenties

7 comments

 1. Hoi Jules,
  Heel veel sterkte morgen bij de kuur. Ik hoop dat je er niet al te veel last van gaat krijgen. Ook voor jou, Shakira, veel sterkte en voor jullie allemaal een dikke kus.
  Liefs Brigitta

 2. He Jules!
  Heel erg veel sterkte en succes morgen en daarna natuurlijk ook! Ik hoop voor je dat het snel allemaal voorbij is!
  Heel veel liefs, ook voor Shakira, Roos en Sophie!

 3. He Jules,

  Ik duim voor jou, en ook voor de rest van je familie. Succes morgen en de dagen na de eerste behandeling! Blijf vechten, net zoals je dat zo mooi doet op het werk en het sportveld (..van achteruit met een mooie solo en dan met een harde klap of sleep scoren). Je bent een winnaar, en deze wedstrijd ga jij ook winnen!

  gr

  Lukas

 4. Hoi Jules,
  ik wil je heel veel sterkte wensen morgen. Ik zal jullie daarna 2 weken niet zien maar ik zal zeker de berichtjes op je weblog blijven volgen en aan jullie denken.
  Ik hoop dat je ook na de kuur zo positief verder kunt schrijven. Ondanks de vervelende inhoud weet je alles op zo’n prettig leesbare manier en met zo’n opgewekte toon neer te zetten, ik vind het knap. Begrijp nu goed van wie Roos dat opgewekte heeft, wat een fijne meid is ze toch.
  Liefs van Inge.

 5. Hi Jules,
  Heel lang niet gesproken (al 10 jaar niet?!), maar het nieuws van je ziekte heeft ook mij inmiddels bereikt. Ik wil je heel veel sterkte wensen voor vandaag, toch een speciale dag, en voor de komende 24 weken. Hopen nu dat die chemische rotzooi zijn werk goed gaat doen en jouw gezonde cellen zoveel mogelijk met rust laat.
  Veel liefs, ook voor je 3 meisjes,
  Femke

 6. Dag Jules, het leven hier in de Drome is niet altijd een droom. Na sneeuwstormen, regen, gisteren een prachtige dag. We hebben zelfs de tuinstoelen buiten gezet en in de tuin gewerkt. Vanmorgen was alles kletsnat; leuk voor de planten, maar niet voor mijn rug>heup>lies>knie. Niet kwaadaardig maar wel heel vervelend en pijnlijk.
  De lucht is hier geweldig dus mocht je daar op een zeker moment behoefte aan hebben dan laat je ons dat maar weten. Wij moeten weer terug om de bouw af te ronden.Heb je wat goeie, leuke, lichte kost- boeken om je verplichte rusttijd te veraangenamen? All the best voor jou en je meisjes.Je tante marie-anne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s