Nog meer onderzoeken…

Vandaag bij de hematoloog geweest. Ik had gehoopt op het doorspreken van het behandelplan, maar hij wilde eerst aanvullende onderzoeken doen om zeker te weten in welk stadium de ziekte zit én om een goede nulmeting te doen, zodat al tijdens de behandeling goed kan worden beoordeeld hoe de voortgang is.

Wat ik nu in ieder geval wel weet is waar de Hodgkin klieren zich in ieder geval manifesteren. Er zitten wat grotere plekken in mijn hals (waar ook het biopt is genomen) en achter mijn borstbeen. Er zitten kleine klieren in mijn oksel en in mijn lies. Die laatste zorgt ervoor dat de ziekte in ieder geval in stadium 3 (van de 4) zit.

We hebben de beelden van de PET-scan gezien. Op zich al heel indrukwekkend, best cool zelfs. De beelden zijn een soort film waarbij je laagje-voor-laagje je hele lijf voorbij ziet komen. Hieronder een beeld van de klieren in mijn hals. Je kijkt vanaf mijn voeten naar boven. De klieren – de fel oranje plek – zitten aan de rechterkant van mijn hals.

Nu wordt het dus weer onderzoeken. Morgen een Longfunctie-onderzoek en een beenmergpunctie. Donderdag een CT-scan. De donderdag erop (11 februari) krijg ik de uitslag en dan wordt wel snel overgegaan tot behandeling.

Ik zie wel op tegen die beenmergpunctie. Die schijnt erg pijnlijk te zijn… Maarja, doel heiligt de middelen, toch?

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s