Mijn nieuwe vriend

Hallo allemaal,

Ik heb een nieuwe vriend. Zijn naam is Hodgkin. Nee, dat is geen hond. Hodgkin – Thomas Hodgkin – is een man die ergens in de 19e eeuw de zogenaamde ziekte van Hodgkin ontdekte, ook wel bekend als Lymfklierkanker….

Inderdaad, ik heb dus lymfklierkanker. Voelt een beetje onwerkelijk om het zo op te schrijven en waarschijnlijk ook om te lezen. Maar het is niet anders. Ik zit er positief in – opvallend positief volgens de mensen die ik het al verteld heb. Dat zal de aard van het beestje wel zijn.

Toen de internist afgelopen woensdag (27 januari 2010) het slecht nieuws bracht, bleven er twee dingen bij me hangen: milde vorm en goed behandelbaar. Mooi, daar kan ik me in vastbijten dus!

Via deze blog ga ik schrijven over wat ik meemaak gedurende de behandling en wat ik zelf leer over de ziekte. Ik doe dat om een aantal redenen:

 • om lekker van me af te schrijven. Soms is schrijven toch makkelijker dan praten.
 • om iedereen die geïnteresseerd is op de hoogte te houden  van de behandeling.
 • om niet het zelfde verhaal steeds honderd keer te hoeven vertellen. Nu doe ik dat nog graag, maar ik kan me voorstellen dat er momenten komen dat ik daar echt geen zin in heb…
 • om mijn ervaringen vast te leggen, zodat ik er op terug kan kijken én – belangrijker – zodat andere mensen die te maken krijgen met Hodgkin’s ervan kunnen leren.

Nu moet nog vastgesteld worden in welk stadium de ziekte zich bevindt. Aanstaande woensdag gaan we het behandeltraject bespreken. I’ll keep you posted!

Advertenties

2 comments

 1. Hey Jules,

  Ik hoorde gisteren pas over dit nieuws, blijkbaar zit ik niet zo goed meer in de informatie als vroeger. Wat vreselijk nieuws….maar ik ken jou niet anders als een zeer positief, open mensen die er altijd het beste van maakt. Dus ik weet ook zeker dat je deze strijd gaat winnen….de manier waarop je in het leven staat + de steun van Shakira en de meiden zal je helpen op mogelijke moeilijke momenten.

  Sterkte we spreken elkaar snel
  Rogier.

 2. Lieve Jules en Shakira,
  Wat enorm schrikken van dit nieuws. Wel knap dat je je er zo door heen slaat. We duimen dat het zo blijft gaan en vooral voor een hele goede afloop.
  Heel heel veel sterkte voor jou en Shakira en de kids. Als je ooit met de meiden omhoog zit dan weet je ons te vinden!
  lieve groeten, Wouter en Joke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s